S-a redeschis circulația pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară. CNAIR continuă deszăpezirea pe Transfăgărășan

Transalpina

Circulația pe Drumul Național 67 C- Transalpina, a fost redeschisă sâmbătă, 1 iunie pe tronsonul de altitudine Rânca- Obârșia Lotrului Curpat, conform anunțului oficial al CNAIR. Pe tronsonul care ajunge la 2145 metri altitudine în Pasul Urdele, programul de circulație este între orele 08 00 și 18 00. În vara 2023, Transalpina a fost redeschisă pe 16 iunie 2023 (detalii aici).

,,Se redeschide circulația pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024!
În urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR (inclusiv de la DRDPCraiova și SDN Târgu Jiu), a fost luată decizia redeschiderii circulației rutiere pe Transalpina începând cu data de 1.06. 2024. Sectorul de drum montan dintre Rânca și Curpăt al DN 67 C (Transalpina) se redeschide pe timpul zilei, în intervalul orar 08:00 – 18:00 În afara acestui interval orar accesul este interzis din cauze obiective care țin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine. De asemenea limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis. Respectarea acestor restricții este obligatorie pentru evitarea unor evenimente periculoase și pentru deplasarea în condiții de siguranță.”- a transmis directorul general CNAIR, Cristian Pistol.
Pentru Transfăgărășan, DRDP Brașov continuă deszăpezirea pe versantul nordic, Bâlea Cascadă-Bâlea Lac. Circulația ar putea fi redeschisă peste aprox. o săptămână
,,Suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile pe Transfăgărășan !

În acest moment lucrăm la îndepărtarea ultimelor petice de zăpadă, efectuăm reparații la partea carosabilă, instalăm indicatoare rutiere și parapet de siguranță. Mult a fost, puțin a rămas !” – DRDP Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *