Recepție finală și deschidere circulație pentru Podul peste râul Buzău și Nodul rutier Buzău Est, anunță Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzău.
“Mâine, 11.07.2025, începând cu ora 12:00, circulația rutieră va fi oficial deschisă pe podul peste râul Buzău, inclusiv pe sensurile giratorii de descărcare în DN2B, în zona Buzău Est.Cu o lungime de 1,36 kilometri, podul face parte din lotul 1 Buzău – Vadu Pașii al Autostrăzii A7 și reprezintă un punct strategic pentru conectarea regiunii Moldovei cu restul țării. Proiectul a fost realizat de asocierea condusă de UMB, iar valoarea contractului depășește 689 milioane de lei fără TVA. Deși lucrările au presupus soluții tehnice complexe și au fost parcurse provocări logistice, structura finală corespunde cerințelor de siguranță și funcționalitate.”, precizează Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau.
Pod Buzau Autostrada Moldovei
Sursa foto: Facebook/ Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau
Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau mai adaugă că odată cu deschiderea podului, circulația va fi permisă și pe nodul rutier Buzău Est, care asigură legătura cu DN2B spre Brăila, parte din rețeaua strategică de transport.
Deschiderea acestei infrastructuri va permite redirecționarea traficului de tranzit de pe podul Mărăcineni și centura nordică a municipiului Buzău, contribuind direct la fluidizarea circulației și creșterea siguranței rutiere într-una dintre cele mai intens circulate zone ale județului, mai arată DRDP Buzău.

Podul peste râul Buzău se află pe tronsonul 1 al Autostrăzii A7 (lotul Buzău – Vadu Pașii). Viaductul de pe lotul Buzău-Vadu Pașii are o lungime de 1,36 kilometri și este cea mai importantă structură de pe lotul de 4,6 kilometri.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Lotul Buzău-Vadu Pașii este la un stadiu fizic de 96,20%, potrivit datelor Cestrin (Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică), care mai arată că lucrările ar trebui încheiate pe 21 mai 2025.

Potrivit site-ului 130km.ro, lotul este construit de Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL. Contractul semene în septembrie 2022 are o valoare de  689.285.996,26 lei (fara TVA). Durata de execuție era de 20 luni. 1,2 kilometri au fost deschiși în noiembrie 2024, iar diferența va fi gata în 2025
“ Este cel mai lung pod de pe traseul autostrăzii A7, în lungime de 1360 de metri. Acesta traversează râul Buzău, la est de municipiul Buzău, și face parte din lotul 1 al tronsonului Buzău-Focșani de 4,6 km al autostrăzii. Autostrada Moldova A7 este prima autostradă a României pentru care am început integral execuția (13 loturi, 320 km), iar, la final, va lega Moldova de Muntenia și prin infrastructură rutieră. Este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanțat din PNRR.”, a declarat luna trecută secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.
Imagini cu podul peste râul Buzău au fost publicate zilele trecute pe contul de YouTube al unui pasionat de infrastructură, Răducu P Drum.