Guvernul va discuta un prim set de măsuri pentru fermierii afectați de secetă

seceta Sursă foto: Pixabay

Guvernul va discuta săptămâna aceasta un prim set de măsuri pentru fermierii afectaţi de secetă. Autorităţile au în vedere despăgubiri pentru pagubele produse de seceta pedologică, dar şi un nou pachet de sprijin pentru anul viitor.

Astfel, statul va oferi o primă de asigurare de 3.000 de lei pe hectar și va schimba condiţiile pentru acordarea Creditului Fermierului. De asemenea, se are în vedere suspendarea plăţii ratelor la creditele cu dobândă mare, de 2% plus ROBOR, până în octombrie anul viitor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Este straniu si rusinos ca, dupa ani de episoade caniculare recurente, cu efecte dezastruoase asupra multor mari suprafete agrohorticole, guvernul inca sa mai discute masuri ce trebuiau implementate acum 8-10 ani. Pe aceste suprafete era obligatoriu sa fie deja implementate si operationale sisteme de irigatii specializate pentru acest tip de clima. Incompetenta si indolenta decizorilor politici, indiferent de partid, a atins cote aproape penale.

  2. Ce ajutor poti sa dai unui fermier care nu mai poate culege nimic ?
    –Mai bine ar investi banii in ,impaduriri plantatii pentru padure pe locurile salbatice ,unde sunt doar balarii si ambrozie toxica !! Padurile se taie mai mult decat se planteaza !!
    –In Austria este o Lege clara ; Adica ,ce spurafata se taie ,tot atat se planteaza la loc si se supravegheaza timp de 3 ani ,apoi se preda parcela la beneficiar !!
    –Temperastura solului in padure este 25 grade ,iar a pamantului negru este de 50 grade !! De asfalt no coment !!

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.