Aeroportul Otopeni: Investiție de 100 de milioane de lei pentru modernizarea benzilor pentru bagajele de cală de la ,,Plecări”. Capacitatea de procesare la check-in, redusă cu 25 % până în august 2023

aeroport otopeni

Compania Națională Aeroporturi București începe luni, 10 octombrie, modernizarea benzilor pentru preluarea bagajelor de cală la ghișeele ,,Plecări”, o investiție de 21 de milioane de euro care va permite creșterea capacității de procesare cu 140 %. Actualul sistem, vechi de aproape 20 de ani include atât zona de check-in, caruselele de bagaje și benzile transportoare aferente, iar în perioada 10 octombrie 2022- august 2023 capacitatea de preluare scade cu 25 % (în total, la Aeroportul Otopeni sunt aprox. 100 de ghișee).

La finalizarea lucrărilor vor fi disponibile și 12 benzi speciale ,,drop off” care permit pasagerilor să-și depună singuri bagajele de cală, fără a mai aștepta la check-in : ,, O investiție de 21 milioane euro va asigura creșterea cu 40% a capacității de procesare a bagajelor la Aeroportul Henri Coandă. CN Aeroporturi București S.A. continuă procesul de modernizare a infrastructurii și anunță demararea, începând de luni, 10 octombrie 2022, a lucrărilor de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de plecări. Contractul va fi derulat pe o perioadă de doi ani și va asigura înlocuirea sistemului de procesare a bagajelor de cală din aerogara veche Plecări. Sistemul, în funcțiune de aproape 20 de ani, include atât zona check-in, caruselele de bagaje și benzile transportoare aferente, cât și echipamentele de control automat de securitate al bagajelor de cală. Contractul, în valoare de 21 milioane euro, a fost încheiat cu firma franceză Alstef Automation SAS. La finalizarea lucrărilor, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va crește cu 40% și vor fi disponibile și 12 ghișee ”self service drop off”, care permit pasagerului să-și depună singur bagajul de cală, fără a mai apela la ghișeul de check-in. Singura perioadă mai dificilă pe parcursul derulării proiectului este prima (octombrie 2020 – august 2023), în care capacitatea va fi redusă cu 25%, După înlocuirea echipamentelor din prima zonă de check-in, capacitatea va reveni la 100%, iar după înlocuirea celor din a doua zonă, capacitatea totală va ajunge la 140% față de cea actuală.  ” a transmis CNAB.

Pentru pasageri, recomandarea este de a veni la aeroport cu trei ore înainte de decolare. Luna trecută, Aeroportul Otopeni a început lucrări și pentru modernizarea benzilor pentru preluarea bagajelor de la Sosiri (detalii aici)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *