Angajații de la Rafinăria Petromidia vor primi de la 1 martie o creştere salarială de 1.500 de lei

Rompetrol, Petromidia Sursa foto: Inquam Photos/ Bogdan Chesaru

Angajaţii Rafinăriei Petromidia au încetat protestul început marţi dimineaţă, după ce au ajuns la un acord cu conducerea companiei. Astfel, muncitorii au primit câte 3.000 de lei, reprezentând compensarea facturilor pentru lunile de iarnă, iar de la 1 martie vor beneficia de o creştere salarială de 1.500 de lei, scrie News.ro.

„Am semnat documentul cu administraţia, cu creştere salarială de 1 martie de 1.500 de lei. Protestul a încetat. Le-am transmis oamenilor acest lucru. Astăzi, au primit 3.000 lei reprezentând compensarea facturilor din decembrie, ianuarie, februarie, câte o mie de lei pentru fiecare lună”, a declarat, pentru News.ro, liderul de sindicat de la Rafinăria Petromidia, Petre Tancău.
Peste 300 de angajaţi de la Rafinăria Petromidia au protestat, marţi, în curtea acesteia, fiind nemulţumiţi de faptul că au fost amânate negocierile pentru creşterile salariale.
„Oamenii nu vor să intre la muncă până nu finalizăm negocierea creşterilor salariale. Am fost în negocieri două luni şi ieri ne-am transmis să amânăm negocierile pentru februarie. Am informat oamenii, iar ei nu au mai vrut dimineaţă să intre la serviciu. Am solicitat o creştere de 1.500 de lei, dar nu era problema de sumă, trebuia să finalizăm, ori această amânarea i-a deranjat pe oameni”, a afirmat Petre Tancău.
La protest au fost aproximativ 300 de persoane, muncitorii care urmau să intre în tură dimineaţa, iar cei din tura de noapte sunt încă la serviciu.

Sursa foto: Inquam Photos/ Bogdan Chesaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *