CNAIR lărgeşte la patru benzi intrarea în Bucureşti de la Mogoşoaia, pe DN 1 A/Pe ruta Buftea- Mogoşoaia- Bucureşti şoferii stau la cozi mari

DN 1 A Mogoşoaia

Drumul Naţional 1 A Bucureşti-Mogoşoaia-Buftea va fi lărgit la patru benzi în comuna Mogoşoaia, practic de la ieşirea din Capitală (intersecţia cu centura Bucureşti) până în zona Palatului Mogoşoaia. Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie pe acest tronson extrem de aglomerat, Compania de Drumuri a lansat o licitaţie care va da soluţiile tehnice, contractul pentru studiul de fezabilitate având o durată de 6 luni. Lărgirea la patru benzi se va face pe un tronson de 1,3 kilometri şi este necesară pentru că, de la prima oră cozile de maşini sunt foarte mari, mai ales pe sensul de intrare în Bucureşti. Inaugurarea pasajului suprateran de la Mogoşoaia, la sfârşitul lunii septembrie a eliminat cozile de aprox. 5 kilometri care se formau la Mogoşoaia pe Centură, dar şoferii care vin dinspre Ploieşti, Buftea sau Mogoşoaia stau în coloană la trecerile de pietoni şi la sensul giratoriu de la intersecţia cu şoseaua de Centură. Potrivit caietului de sarcini, modernizarea tronsonului de la Mogoşoaia va include lărgirea carosabilului la 14 metri (4X3,5 metri/bandă), creşterea siguranţei rutiere, amenajarea pistelor de biciclete, realizarea unui pasaj pietonal subteran la intrarea în parcul Mogoşoaia şi montarea de panouri fonoabsorbante.

Pe lângă acest proiect pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie pe DN 1 A, tot în zona de nord-vest a Capitalei, Compania de Drumuri ar trebui să finalizeze modernizarea Centurii Bucureşti între A 1 şi Chitila, o lucrare mult întârziată şi să semneze contractul pentru primul lot al Autostrăzii de centură A0 (lotul A 1 – DN 1). De asemenea, pentru ruta Bucureşti – Târgovişte va intra în proiectare drumul de mare viteză ,,Valahia Expres” iar pentru legătura Bucureşti- Centura actuală – A0 este prevăzut un drum nou : Giuleşti Expres, o şosea radială nouă între Calea Giuleşti, Săbăreni şi A0.

 

Captură Google Maps

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *