CNAIR primeşte finanţare europeană pentru proiectarea autostrăzii Buzău- Focşani şi a Drumurilor Expres Bacău – Piatra Neamţ şi Brăila- Tulcea

Foraje geo pe Autostradă (2) Sursa foto: Ministerul Transporturilor - CNAIR

Proiectarea Autostrăzii Buzău –Focşani, parte din A 7 – Autostrada Moldovei şi a Drumurilor Expres Bacău – Piatra Neamţ respectiv Brăila – Tulcea va avea finanţare europeană asigurată, a anunţat Compania de Drumuri. Contractul pentru Studiul de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pe secţiunea Buzău-Focşani (A 7) a fost semnat cu proiectantul Consitrans în 2018 pentru 17 milioane de lei iar acum se află în faza finală pentru obţinerea Acordului de Mediu cu estimarea lansării licitaţiei de execuţie până la sfârşitul anului. Întreaga autostradă Ploieşti – Paşcani este finanţată prin PNRR. În privinţa Drumului Expres Bacău – Piatra Neamţ (61 km.), contractul pentru Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic a fost semnat în martie 2020 cu Search Corporation pentru aprox. 10 milioane de lei iar documentaţia tehnică ar urma să fie predată în ianuarie 2022 (termenul iniţial era septembrie 2021). Pentru ,,Dobrogea Expres”  (DX 8) Drumul Expres Brăila – Tulcea cu o lungime de 60 de kilometri contractul a fost semnat în mai 2020 cu proiectantul Acciona din Spania (acelaşi proiectant care înregistrează mari întârzieri pentru documentaţia pe A8 – Autostrada Unirii) iar termenul de livrare este februarie 2022. Drumul Expres Brăila – Tulcea (Cataloi) are o valoare estimată de 1,7 miliarde lei şi continuă legătura peste Dunăre prin Podul de la Brăila şi apoi şoseaua cu profil expres cu o lungime de 19 km. până la Jijila în judeţul Tulcea, explică într-un comunicat de presă CNAIR : ,,Sectorul de Drum Expres Brăila (Jijila)-Tulcea (Cataloi) face parte din Intercoridorul Moldova-Dobrogea care asigură legătura coridorului OR3 cu Dobrogea, porturile de la Marea Neagră, litoralul românesc dar și tranzitul spre Bulgaria și Turcia. Conectează centrele socio-economice Focșani, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța și facilitează traversarea Dunării în zona Brăila–Galați. Intercoridorul asigură conectivitatea portului Constanța cu regiunea de dezvoltare NE (Moldova).” a transmis CNAIR.

Legătura între Brăila şi Autostrada A 7 se face prin două Drumuri Expres : ,,Muntenia Expres”, 98 de kilometri între Buzău şi Brăila respectiv ,,Milcovia Expres” 76 kilometri între Focşani şi Brăila, ambele contracte de proiectare fiind semnate cu spaniolii de la Acciona.

 

Sursa foto: Ministerul Transporturilor - CNAIR

Comentarii

  1. A7 e o gluma!
    De 3 ani incoace,
    Gura nu le tace!
    A trecut 2021 fara niciun centimetru de autostrada.
    Si xand o incepe ceva doar cioturi pe ici pe colo!
    Sau:
    La anul Podul de la Braila e cam gata si ei oncep proiectarea drumului Braila Tucea!
    Facem Podul ca tot nu avem pe unde sa mergem!

  2. A7 e o gluma!
    De 3 ani incoace,
    Gura nu le tace!
    A trecut 2021 fara niciun centimetru de autostrada.
    Si cand o incepe ceva doar cioturi pe ici pe colo!
    Sau:
    La anul Podul de la Braila e cam gata si ei incep proiectarea drumului Braila Tucea!
    Facem Podul ca tot nu avem pe unde sa mergem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *