Consumul de cafea în afara casei a revenit în SUA la cel mai înalt nivel din ianuarie 2020, potrivit unui sondaj realizat înainte de Ziua Națională a Cafelei, celebrată pe 29 septembrie și citat de G4Food.ro.
Analiza Fall 2024 National Coffee Data Trends (NCDT), efectuată de Dig Insights în numele National Coffee Association (NCA), a constatat că locuința rămâne cel mai popular loc pentru consumul de cafea, 81% dintre băutorii de cafea din ziua anterioară optând pentru cafea acasă, comparativ cu 36% care au consumat cafea în afara casei. Consumul de cafea acasă și cel în afara casei nu se exclud reciproc. Mulți dintre cei intervievați au băut cafea în mai multe locații, notează ncausa.
Concluzii din sondaj:
- Cafeaua de specialitate își menține nivelul record atins în ultimii 13 ani. 45% dintre americani au consumat acest tip de cafea în ziua anterioară. Dintre cafelele de specialitate, consumul de băuturi care nu se bazează pe espresso a crescut cel mai mult, cu 26% mai mult din ianuarie 2024.
- Cold brew (cafeaua preparată la rece) a fost cea mai populară băutură care nu se bazează pe espresso, 21% dintre americani consumând cold brew în ultima săptămână – o creștere de peste 30% din ianuarie 2024.
În ceea ce privește metodele de preparare:
- Aparatele de cafea cu filtru continuă să fie cele mai utilizate (36%) de către băutorii de cafea din ziua anterioară.
- Aparatele pentru prepararea unei singure cești (cu doze de cafea) rămân pe locul al doilea (24%).
- Cafeaua gata preparată se situează pe locul al treilea (18%) și își continuă creșterea în popularitate, consumul zilnic dublându-se din 2023 până în prezent.