Contract de finanțare de 180 de milioane lei pentru modernizarea Aeroportului ,,Delta Dunării” din Tulcea

Aeroport Tulcea

Modernizarea și extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul ,,Delta Dunării” din Tulcea se vor face cu fonduri europene, un contract de finanțare fiind semnat joi, la Ministerul Transporturilor. Execuția lucrărilor este asigurată de constructorul CONCELEX pentru 150 de milioane de lei și o durată de 18 luni (2 pentru proiectare și 16 pentru execuție) contractul fiind semnat în august. Este ultima șansă de finanțare cu fonduri europene pentru proiectele de infrastructură aeroportuară, noul exercițiu european ( POT 2021-2027) neavând fonduri prevăzute pentru aeroporturi.

Semnarea contractului de finanțare a fost anunțată de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu care a precizat că platforma de îmbarcare-debarcare și calea de rulare au fost construite în urmă cu 50 de ani : ,,Am semnat astăzi un contract de finanțare pentru modernizarea Aeroportului “Delta Dunării” din Tulcea. Aeroportul va avea 180 de milioane de lei la dispoziție pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern și acces la facilități pentru aeronave conform standardelor europene.

Fondurile vor fi folosite, mai exact, pentru:
-modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973);
-construirea platformei dedicată activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave;
Pentru atingerea acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de vârf).
Vor mai fi modernizate:
-Platforma de îmbarcare – debarcare APRON 1
-Calea de rulare Charlie (TWY C) cu poziție izolată
-Suprafața nivelată a benzii caii de rulare
-Suprafața de deservire cu echipamente handling
-Drumurile de acces
-Parcarea auto” a transmis ministrul Grindeanu.
Aeroportul Tulcea a fost inaugurat pe amplasamentul actual în 1973. În 2016 au fost modernizate suprafețele de mișcare și au fost extinse pista și platformele de îmbarcare-debarcare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *