Cum mai încearcă corporațiile să își relaxeze angajații: ziua fără Zoom la Citigroup

somaj, someri, angajare, angajat, stres, oboseala

 

Marile corporații încearcă să se adapteze la noile realități din piața muncii, în contextul pandemiei COVID-19 și a restricțiilor impuse în ultimele luni, când munca de acasă a câștigat tot mai mult teren, notează Bloomberg. Un exemplu recent vine de la Citigroup, unde noul CEO, Jane Fraser, a interzis sesiunile video interne în zilele de vineri. Aceasta îi încurajează pe angajați să își ia vacanțe, în încercarea de a contracara din presiunea pe care pandemia a adus-o în rândul personalului.

Ultima zi din săptămâna de lucru va deveni “vinerea fără ZOOM”, conform unui memo intern citat de Bloomberg. Una dintre cele mai mari companii financiare își încurajează angajații să evite să își programeze întâlniri în afara a ceea ce era înainte de pandemie programul normal de lucru. Asta chiar dacă angajații lucrează de acasă. De asemenea, 28 mai devine zi liberă pentru toți angajații.
Cele mai mari corporații încearcă să se adapteze la noile realități din piața muncii, în contextul pandemiei COVID-19 și a restricțiilor impuse în încercarea de a ține sub control răspândire virusului. Conducerea Motor Co și-a anunțat cei 30.000 de angajați că pot lucra de acasă, chiar și după încheierea pandemiei. Alte companii însă vor să își aducă mai mulți oameni la serviciu, considerând că munca prin video call-uri nu e suficientă pentru a menține vie cultura corporației. Citește știrea AICI

Sursa foto: Pexels / Energepiccom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *