Drumul de mare viteză Craiova-Târgiu Jiu : Ministerul Transporturilor a avizat studiul de fezabilitate. Autostradă până la Filiași, Drum Expres până la Târgu Jiu

Drum Expres Craiova Pitești Lot 3 deschidere

Ministerul Transporturilor a avizat joi, 22 februarie 2024 studiul de fezabilitate pentru Drumul de mare viteză Craiova -Târgu Jiu (110 km.), a transmis secretarul de stat Ionel Scrioșteanu. De la Craiova la Filiași, pe primii 51 de kilometri profilul este de Autostradă, iar de la Filiași la Târgu Jiu, pe următorii 59 de kilometri va fi Drum Expres. Contractul pentru documentația tehnică (studiu de fezabilitate și proiect tehnic) a fost semnat cu Asocierea Egis – Search pentru 20 de milioane lei, iar după 12 acte adiționate, termenul nou de finalizare este octombrie 2024. Anterior, CNAIR aprobase studiul de fezabilitate pe 9 februarie după cum Economedia a explicat aici. Valorea maximă a investiției este de 13,9 miliarde lei, dar valoarea reală a licitației va fi publică doar după ce apare în SEAP. Traseul de 110 km. a fost împărțit în 6 loturi și include 9 noduri rutiere.

Decizia stabilirii fiecărui profil a fost luată în urma analizării valorilor de trafic pe fiecare sector de drum. Drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu va tranzita județului Dolj pe o lungime de 47,3 km și judetul Gorj pe o lungime de 62,7 km, iar pe traseu vor fi construite inclusiv:
-9 noduri rutiere la: Ghercești (DEx Craiova – Pitești), Mischii (DN65C), Craiova (DN65F), Beharca (DN6), Răcarii de Sus (DN6), Țânțăreni (DN66/DJ661), Săulești (DJ661), Târgu Cărbunești (DN67B), Târgu Jiu (VO Târgu Jiu)
– 25 poduri
– 41 pasaje
– 13 viaducte
– 50 structuri casetate
– 1 ecoduct
– 3 Centre de Intreținere și Coordonare
– 12 parcări de scurtă durată
– 4 Spații de Servicii tip S1
– 2 Spații de Servicii tip S3” a transmis secretarul de stat Scrioșteanu.
Șeful CNAIR, Cristian Pistol a publicat la începutul lunii o simulare de traseu pentru Drumul de mare viteză Craiova-Târgu Jiu :

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *