Fermierii din Agrinnovator lansează un Ghid pentru digitalizarea agriculturii din România

Agricultura
Tinerii fermieri din Agrinnovator, platformă de soluții integrate pentru agricultură, lansează un Ghid pentru digitalizarea agriculturii din România, potrivit unui comunicat de presă.
„Ghidul Digitalizării a fost elaborat cu scopul de a asista fermierii români în inițierea procesului de digitalizare în fermele proprii, fiind un instrument practic menit să furnizeze cunoștințele esențiale pentru înțelegerea modului în care tehnologia
digitală îmbunătățește activitatea agricolă și crește eficiența fermelor. Ghidul a fost creat de către practicieni și este rezultatul muncii de pe teren și din birou a tinerilor fermieri cu experiență, membri Agrinnovator, pasionați de agricultura digitalizată”, se transmite în comunicat.
Ghidul cuprinde noțiuni generale cu privire la digitalizare agriculturii, recomandari practice și o analiză aprofundată a aplicațiilor și soluțiilor existente în piață și a impactului lor asupra eficienței și sustenabilității în agricultură. Fiecare dintre
aplicațiile examinate în cadrul acestei analize aduce diferite beneficii în eficientizarea activității agricole. Fermierii pot astfel alege în mod facil aplicațiile adecvate propriei ferme.
„Ghidul este făcut de fermieri, pentru fermieri. Dacă fermierul trebuie să se adapteze, așa se vor adapta și uneltele pe care acesta le folosește, dar și comunitățile din jurul acestuia, iar munca noastră de până acum și viitoarele noastre demersuri dovedesc acest lucru. Ne angajăm să facilităm intrarea fermierilor români într-un ecosistem dinamic ce are la bază digitalizarea, proces care începe cu acest ghid”, a declarat George Chiriță, Coordonator al Grupului de lucru Transformarea digitală a agriculturii din cadrul Agrinnovator.
În cadrul evenimentului, tinerii membri ai grupului Agrinnovator au primit premiul de excelență pentru pionerat în promovarea digitalizării agriculturii în România oferit de către compania Agricover, un susținător al inițiativei tinerilor fermieri ce formeaza grupul Transformarea digitală a agriculturii din cadrul Agrinnovator.

Sursă foto: Unsplash

Comentarii

  1. Dialog între prieteni:
    -Cu ce te mai ocupi Ghiță, tot cu…
    – A, nuuu, acuma fac agricultură online!!!
    -Cum adică ?
    – Simplu, bat câmpii pe internet!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *