Magistrala M 300 Brașov-Cluj Napoca : Asocierea Drum Asfalt -ZUE a depus oferte pentru reparații rapide de tip ,,quick wins” pentru secțiunea Teiuș-Aiud-Unirea. Valoarea contractelor este de 263 milioane lei, finanțare prin PNRR

CFR SA modernizare CF Sursa CFR Infrastructură

Asocierea Drum Asfalt (România) -ZUE (Polonia) este singurul constructor care a depus oferte pentru reparații rapide de tip quick wins pe Magistrala M 300 Brașov-Cluj Napoca, secțiunea de aprox. 35 km. dintre Teiuș-Aiud și Unirea. În total sunt 19 loturi cu o valoare de aprox. 263 milioane de lei și finanțare prin PNRR, a transmis Compania CFR Infrastructură. Licitația a fost lansată în 4 mai, iar lucrările se fac pentru readucerea liniei la viteza proiectată. Constructorul Drum Asfalt face parte din grupul Selina care a primit Certificat Negativ de la Compania de Drumuri (CNAIR) după rezilierea contractului pentru un lot din Autostrada Transilvania, dar după lansarea licitației CFR Infrastructură.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -
Linia 300 Sighișoara – Cluj Napoca face legătura între două dintre cele mai importante rute de tren din România: coridorul IV Curtici – Brașov – București – Constanța respectiv M 300 Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor (frontieră), unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare cu finanțare prin PNRR.
,,SRCF Brașov – 19 oferte pentru programul ”Quick Wins”
Sucursala Regională de Căi Ferate Brașov a deschis ofertele depuse la procedura de licitație publică pentru ”Proiecte tip Quick Wins – Lucrări de eliminare a restricțiilor de viteză pentru reabilitarea parametrilor tehnici ai suprastructurii căii”, 21 de loturi.

Asocierea DRUM ASFALT- ZUE a depus oferte pentru 19 loturi.

Valoarea totală estimată a celor 19 loturi: 263.870.895,57 RON, fără TVA.
Finanțare: prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)
Scop: lucrări de înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante.
Beneficii:
✔️ eliminarea restricțiilor și a limitărilor de viteză
✔️ eliminarea costurilor cauzate de restricții/limitări
✔️ creșterea eficienței activității de operare
✔️ diminuarea efectelor adverse asupra mediului
✔️ readucerea stării tehnice a liniei la parametrii proiectați
✔️ maximizarea gradului de siguranță” a transmis CFR Infrastructură.