Ministrul Mediului, de “vinerea verde”: Se pregătește interdicția de a instala centrale termice proprii în blocurile noi

Redacția nov. 19, 2021 1 comentarii
centrala apartament mathaus

Locuințele din blocurile care se construiesc acum vor putea avea centrală comună sau vor fi conectate la rețelele de încălzire ale orașelor. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) pregătește un set de măsuri, printre care și interdicția de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum, a anunțat ministrul Tanczos Barna, pe pagina sa de Facebook, de “vinerea verde” (ziua din săptămână în care se poate folosi gratuit transportul în comun).

“Atât ministerul, cât și UAT-urile și cetățenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat. Odată cu venirea frigului, poluarea aerului ne pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult, pentru că în urma încălzirii locuințelor și în urma traficului substanțele nocive rămân blocate în straturile de aer în apropierea suprafeței, mai ales dacă vremea este liniștită, rece și uscată. Campania #VinereaVerde atrage atenția asupra faptului că optând de cât mai multe ori pentru transportul în comun putem reduce poluarea care provine din trafic, iar pentru încălzirea verde a locuințelor trebuie să găsim soluții de lungă durată. Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conține printre altele și 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗱𝗶𝗰𝘁̗𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗹𝗮 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗮𝗹𝗲 𝘁𝗲𝗿𝗺𝗶𝗰𝗲 𝗽𝗿𝗼𝗽𝗿𝗶𝗶 𝗶̂𝗻 𝗯𝗹𝗼𝗰𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗶𝗲𝘀𝗰 𝗮𝗰𝘂𝗺”, a transmis ministrul. Acesta a menționat că locuințele noi vor putea avea centrală comună sau vor fi conectate la rețelele de încălzire ale orașelor, care “trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune”.

Foto: Mathaus.ro

Comentarii

  1. Pun și eu o întrebare,doar așa…Care este randamentul unei centrale de oraș ?Că sa nu mai vorbim de pierderile de transport,etc.Practic se încălzește strada și trotuarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *