Modern Land se adaugă la lista de dezvoltatori chinezi care nu-și pot plăti datoriile. Teama de contagiune se extinde

modern land

Dezvoltatorul imobiliar chinez Modern Land a ratat o plată a obligațiunilor, fiind ultimul dintr-o listă care include Evergrande sau Fantasia și sporește îngrijorările cu privire la impactul mai larg al crizei datoriilor în sectorul imobiliar chinez, care riscă să se întindă în toată lumea.

Potrivit Reuters, planificatorul de stat al Chinei se va întâlni azi cu firme imobiliare care dețin datorii mari în dolari pentru a face un bilanț al volumului total de emisiuni și al capacității lor de rambursare, pe fondul îngrijorării crescânde cu privire la lichiditate.

Modern Land a declarat într-un dosar că nu a rambursat principalul și dobânda pentru obligațiunile sale senior de 12,85% care au ajuns la scadență luni din cauza „problemelor neașteptate de lichiditate”.

Agenția de rating Fitch a redus, la începutul acestei luni, ratingul lui Modern Land la „C” de la „B” din cauza solicitării de a schimba termenii obligațiunilor.

Dezvoltatorii intră în incapacitate de plată „unul câte unul”, a spus un investitor cu expunere la datoria chinezească cu randament ridicat, care a cerut să nu fie identificat deoarece nu este autorizat să vorbească cu mass-media.

Întrebarea este cine urmează

Luna aceasta, Fantasia Holdings Group a intrat în incapacitate de plată pentru obligațiuni în dolari ajunse la scadență, ceea ce a accentuat îngrijorările pe piețele internaționale deja tulburate de îngrijorările cu privire la situația plăților Evergrande.

Evergrande, care a evitat săptămâna trecută o incapacitate de plată costisitoare, se confruntă cu datorii de peste 300 de miliarde de dolari și are un termen limită major de plată vineri.

Acțiunile dezvoltatorilor imobiliari au extins pierderile, afectate și de îngrijorarea față de planurile Chinei de a introduce o taxă imobiliară.

Perspectiva contagiunii și a mai multor dezvoltatori au afectat sectorul aflat într-un regres major pentru investitori.

Chinese Estates Holdings a declarat că va înregistra o pierdere de 288,37 milioane USD în acest an fiscal din ultima sa vânzare de obligațiuni emise de dezvoltatorul imobiliar chinez Kaisa Group Holdings.

Sursa foto: Modern Land

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *