Producătorul de cosmetice Estée Lauder a micșorat prognoza de profit anual și va reduce numărul de locuri de muncă pentru a limita costurile

Estee Lauder

Producătorul de cosmetice de lux Estee Lauder și-a redus luni previziunile de profit anual și a anunțat un program de restructurare care vizează reducerea a aproximativ 3% până la 5% din forța sa de muncă pentru a limita costurile, scrie Reuters.

Firma a precizat că va începe programul în al treilea trimestru al anului fiscal 2024 și se așteaptă să își asume cheltuieli de restructurare și alte taxe cuprinse între 500 și 700 de milioane de dolari, înainte de taxe.

În iunie 2023, Estee avea aproximativ 62.000 de angajați la nivel mondial. Compania avea aproximativ 71% angajați cu normă întreagă, 16% angajați temporari și 13% angajați cu jumătate de normă.

Trimestrul trecut, în încercarea de a-și reduce cheltuielile și de a-și reface marjele, Estee își schițase un plan pentru anii fiscali 2025 și 2026. Compania se așteaptă acum să obțină un profit operațional suplimentar de 1,1 miliarde de dolari până la 1,4 miliarde de dolari.

Se așteaptă la un profit ajustat pe acțiune pentru întregul an 2024 între 2,08 și 2,23 dolari, față de prognoza anterioară de 2,17 și 2,42 dolari.

Vânzările nete ale companiei au scăzut cu 7%, la 4,28 miliarde de dolari în al doilea trimestru, față de estimarea analiștilor de 4,19 miliarde de dolari, potrivit datelor LSEG.

 

Sursa foto: Facebook/Estee Lauder

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *