VIDEO Au început lucrările la construcția Spitalului Regional de Urgență Iași, cel mai mare proiect de infrastructură din nordul Moldovei

spital-regional iasi sursa Ministerul Sanatatii Foto: Proiectul Spitalului regional Iași - Ministerul Sănătății

Ness Proiect Europe a început lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași (SRU) în data de 19 aprilie. În această fază, intervențiile presupun organizare de șantier, lucrări pregătitoare, terasamente și împrejmuire, excavare grosieră, lucrări de protejare a săpăturii, lucrări de deviere a utilităților și alte lucrări. Separat compania Citadin efectuează lucrările la drumurile de acces către șantier, potrivit informațiilor ajunse în posesia Economedia.

Ness Proiect este liderul de proiect în această construcție, acesta lucrând împreună cu Stef Invest, Electroaxa, Arheosib Consulting, Agnel Industry si Stefan Security si sub supervizarea asocierii Tecnic Consulting Engineering Romania (lider) – Tumas Turk Muhendislik Musavirlik ve Muteahhitlik AS – RomCapital Invest SA.




Sursa video: Ștef

Spitatul Regional de Urgență Iași este cel mai mare proiect de infrastructură din regiunea nord-est a țării, construcția lui reprezentând o investiție de 700 de milioane de euro. Va avea 850 de paturi, din care 752 paturi pentru îngrijire acută şi 98 de paturi pentru îngrijire intensivă.

Ambulatoriul integrat de specialitate va fi organizat în Ambulatoriu Centru: Cap-Gât (care va cuprinde ORL, Stomatologie, Neurologie, Neurochirurgie, Oftalmologie, Chirurgie maxilo-facială), Ambulatoriu Centru Toracic (Pneumologie, Cardiologie, Chirurgie toracică, Chirurgie cardio-vasculară), Ambulatoriu Centru Abdominal (Chirurgie generală, Urologie, Nefrologie, Gastroenterologie), Ambulatoriu Centru Traumă, Coloană, Articulaţii (Ortopedie, Chirurgie plastică, Chirurgie vasculară), A.C. Medicină Internă (Medicină Internă, Dermatologie, Hematologie, Boli metabolice, Imunologie), Ambulatoriu Centru Mama şi Copilul (Pediatrie, Obstetrică/Ginecologie). În ambulatoriu se vor regăsi şi cabinete în specialitatea terapia durerii, cabinete de recepţie internare şi cabinete de medicina muncii.

SRU Iaşi va avea 20 de săli de operaţie (o sală hibridă), trei scannere CT, două scannere RMN, şase cabinete de intervenţii endoscopie, patru scannere Angiografie, opt cabinete pentru radiografie, un cabinet densitometrie, un scanner SPECT (gamma camera).

Spitalul va fi amplasat pe o suprafaţă de teren de 120.000 metri pătraţi în zona Moara de Vânt şi va avea nouă o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi. Conform proiectului, termenul de derulare a contractului este de 48 de luni.

SRU Iaşi este o construcţie cu nouă etaje, care include două subsoluri, parter, cinci etaje superioare şi un etaj tehnic.

Foto: Proiectul Spitalului regional Iași - Ministerul Sănătății

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *