ANALIZĂ Piața hotelieră, în vizorul dezvoltatorilor: Unități de jumătate de miliard de euro ar urma să fie inaugurate în următorii trei ani/ Care sunt marile branduri așteptate

Pe scurt

  • Un număr de 18 hoteluri de 3, 4 și 5 stele sunt în dezvoltare.
  • Branduri ca Hilton și Kempinski vizează expansiunea pe piața românească.
  • Investițiile hoteliere în România au crescut cu 56% în 2024, totalizând 69,3 milioane euro.
  • Se așteaptă creșteri în continuare, cu 4.500 de camere planificate în orașe cheie precum București și Brașov.
Articolul integral continuă mai jos
Corinthia

Investitorii în unități de cazare au în lucru, la nivel avansat, 18 hoteluri, de 3*, 4* și 5*, cu livrare în următorii trei ani, cu o valoare de peste 500 milioane euro, arată datele transmise la solicitarea Economedia de compania de consultanță Fortim Trusted Advisors.

Printre acestea sunt hoteluri de patru și de cinci stele sub brandurille Doubletree by Hilton, Hyatt, Kempinski, Mondrian, Mercure, The Crest Collection. Unele dintre acestea se află la prima deschidere din rețea, altele sunt în expansiune.

„În diverse stadii de planificare, investițiile în hoteluri ar putea depăși un miliard de euro, în următorii cinci ani, dacă vom continua pe un trend de creștere economică și a interesului turiștilor de business și leisure”, a declarat Ștefan Oană, Head of Capital Markets la Fortim Trusted Advisors, membră în Alianța BNP Paribas Real Estate.

Printre hotelurile care au deschiderea anunțată pentru anul în curs se numără Doubletree by Hilton Brașov City Center, cu 130 camere, Hilton Garden In Brasov (130 camere), Novotel Living București (150 camere), Swissôtel București (224 camere),  Swissôtel Poiana Brașov (112 camere). În luna martie s-a lansat pe piață și Corinthia Grand Hotel Boulevard București, cu 30 apartamente luxoase, deschis în una dintre cele mai vechi clădiri în București.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Jucătorii din piață spun că investitorii în proprietăți comerciale iau în calcul din ce în ce mai des și piața spațiilor de cazare, atât în marile orașe, cât și în stațiunile montane și pe litoral. În România, volumul investițiilor în hoteluri a cumulat 69,3 milioane de euro în 2024, mai mare cu 56% față de 2023, potrivit monitorizării realizate de Fortim Trusted Advisors. La nivel european, industria hotelieră a atras 20,5 miliarde de euro, în creștere cu 70% față de 2023, fiind considerată cea mai bună clasă de active după evoluția anuală, conform ultimului raport de investiții al BNP Paribas Real Estate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Județul de la malul mării, lider la numărul de proiecte

Potrivit datelor contabilizate de platforma Victa.ro, dezvoltată de consultanții de la IBC Focus, în ultimele 12 luni au fost identificate 1.686 de șantiere în domeniul hotelier, incluzând hoteluri, case de vacanță, pensiuni, precum și proiecte de construcție, renovare, reparații, modernizare sau extindere. Valoarea totală a acestor investiții este estimată la 216,95 miliarde de lei.

În ceea ce privește distribuția la nivel geografic și numărul de unități, Constanța conduce detașat, cu 274 de proiecte în acest sector. Deși Bucureștiul numără doar 52 de proiecte, se poate lăuda cu cel mai scump hotel inaugurat în această lună.

 

Jucătorii din piața hotelieră se așteaptă la o perioadă bună pentru dezvoltarea de hoteluri 

Pe piața locală se pregătesc proiecte ale unor hotelurilor de marcă internațională care numără peste 4.500 de camere, potrivit datelor de la Est Hospitality sintetizate într-o analiză Bucharest Real Estate Club și Romanian Property Club. Este vorba despre acorduri semnate care vizează investiții în București și pentru unele dintre cele mai importante centre regionale.

Conform analizei, investițiile vin după o perioadă de creștere economică susținută, investiții majore în infrastructură și integrarea deplină în spațiul Schengen,.Jucătorii activi în piața hotelieră din România se așteaptă la câțiva ani foarte buni de dezvoltare, cu numeroase mărci internaționale care ar urma să intre pe piața locală.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.