VIDEO UMB și-a adus fabrica de grinzi pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură București Nord. Lucrările pe lotul de 19 kilometri încep săptămâna viitoare

UMB Lot 2

Constructorul român UMB începe lucrările efective pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură București Nord săptămâna viitoare, a anunțat vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Lotul 2 are o lungime de 19 kilometri între DN 1 Corbeanca și DN 2 Afumați, iar termenul de execuție este de doi ani. UMB a adus și montat fabrica de grinzi, pentru cele 9 pasaje și două poduri fiind necesare 428 de grinzi. Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire la începutul lunii iulie, la 7 luni de la intrarea constructorului în teren ( pentru decopertări)

,,Pe Lotul 2 din nordul Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0) începe etapa de execuție săptămâna viitoare!
Supravegherea aeriană a șantierului, pe care o realizăm permanent în parteneriat cu INCAS, arată că, în acest moment, constructorul român are pregătite stocuri de materiale și de elemente prefabricate pentru începerea lucrărilor:
– grinzi poduri: 428 bucăți
– prefabricate podețe: 320 bucăți
– balast: 400.000 mc
– armătură: 3.258 t
Constructorul trebuie să finalizeze lucrările în vara anului 2024.
Pe acest lot urmează să fie construite:
9 pasaje
2 poduri ( peste râul Moștiștea și râul Pasărea)
Un nod rutier la intersecția cu DN1 București – Ploiești
Un nod rutier la intersecția cu A3 București – Brașov” a anunțat ministrul Transporturilor.
Pe semi inelul de Nord, CNAIR va semna cu Pizzarotti contractul pentru proiectarea și execuția primului lot, Joița -A1- Corbeanca în timp ce pentru lotul 3 CNAIR urmează să reevalueze ofertele după contestații. Lotul 4 (5 km.) ar urma să fie început de anul viitor, contractul fiind la UMB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *