Boloș: Peste 2.000 de proiecte din fonduri europene se află în riscul de a nu fi terminate la termen. Implementarea PNRR este întârziată și nu se pune problema creșterii cofinanțării

Redacția iun. 4, 2022 1 comentarii
PNRR Planul National Rezilienta Relansare Recovery
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat într-un interviu pentru Antena 3 că peste 2.000 de proiecte din fonduri europene se află în riscul de a nu fi terminate la termen, existând pericolul ca acestea să fie fazate, scrie News.ro.
„În cel mai rău caz, să apelăm la instrumentul nou pe care ni-l oferă Comisia Europeană, acela care este legat de fazarea proiectelor, adică împărţirea lor în mai multe etape de implementare, astfel încât să putem să salvăm proiectele iar pe bugetul care a rămas după fazarea proiectelor, să găsim soluţii rapide pentru ca România să nu fie în pericol de a pierde în momentul de faţă peste 10 miliarde de euro. Din estimările pe care le avem, între 2 şi 3000 de proiecte sunt în această situaţie de a fi fazate şi mă refer aici la cele mai multe proiecte care se implementează prin Programul Operaţional Regional”, a declarat ministrul Marcel Boloş.
Acesta a mai spus că tot ceea ce înseamnă „implementarea PNRR este întârziată și nu se pune problema creșterii cofinanțării”.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Comentarii

 1. PNRR este mort.
  Cu voi cu totii de la cascaval!
  Din cauza voastra Romania a ratat sansa istorica la dezvoltare!
  Incapabilii din coalitie vor doar de furat!
  Nu aveti proiecte, nu aveti profesionisti, nu puteti!
  Chiar daca Fauritorul de Coaliţie v-a spus “Pas cu pas”!.
  Voi aţi dat pas Romaniei!
  😡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *