PNNR-ul pentru România e aprobat informal, anunță europarlamentarul Dragoș Pîslaru. Ursula von der Leyen va vizita România pe 27 septembrie

Ursula von der Leyen, Comisia Europeană Sursa foto: ec.europa.eu
Europarlamentarul Dragoș Pîslaru a anunțat faptul că, cel puțin informal, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României este în acest moment un plan deja aprobat. Data de lansare coincide, de obicei, cu anunțul unei vizite a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în țara respectivă. Pe data de 27 septembrie este anunțată această vizită în România.
Este un semnal potrivit căruia Comisia Europeană nu se amestecă în nicio bătălie politică.
„Sunt absolut sigur că prefinanțarea de 1,9 miliarde de euro va veni în acest an. Comisia Europeană este deja pregătită cu sumele din prefinanțare. Începând cu acest moment, în calitate de co-raportor și membru în grupul de lucru de monitorizare al Parlamentului European pentru implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență MRR, urmăresc modul în care planul nostru aprobat este și respectat”, spune Dragoș Pîslaru.
Acesta a adăugat că din ipostaza de co-raportor și membru al grupului de monitorizare a implementării, a avut ocazia să parcurgă toate cele 25 de planuri naționale și că va urmări îndeaproape ce face concret fiecare stat membru după ce fiecare plan este aprobat.
„Avem un PNRR util și bun pentru România. Un PNRR muncit, complex, care prin cele aproape 30 de miliarde poate rezolva multe din problemele actuale ale României. Fiecare minister a adus proiecte și idei, îndeplinind obiectivele și țintele necesare pentru a primi finanțarea. Sunt măsuri necesare, măsuri importante, măsuri prevăzute în recomandările specifice de țară ale Comisiei.
Totuși, acest PNRR reflectă guvernul. Adică nu arată acel fir roșu de viziune, de ambiție. Și asta nu pentru că nu avem această ambiție, ci pentru că este evident că importanța reformelor nu a fost înțeleasă și dorită de toți partenerii de la guvernare”, conchide Dragoș Pîslaru.

În ultima versiune a înțelegerii cu Comisia Europeană, România a decis să angajeze și împrumuturile, avantajul fiind că va putea beneficia de 13% din întreaga valoare alocată țării, de 29 miliarde de euro.

Prin urmare, în acest an vom încasa 3,8 miliarde de euro prefinanțare, o injecție masivă de capital, care trebuie însă folosită judicios și eficient pentru investițiile și reformele aprobate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. E aprobat informal!
    🤣🤣
    Cred ca se intalneste cu Latrau Bogdan Rares..
    Sa-i livreze o portie de denagogie!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.