Florin Cîțu vorbește despre o amânare la plata facturilor: „Este ceva ce deja am făcut anul trecut cu plata taxelor, nu văd de ce nu am putea face și anul ăsta”

Carmen Radu oct. 14, 2021 0 comentarii
bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura

Premierul demis Florin Cîțu a lansat miercuri ideea unei amânări la plata facturilor, în contextul în care Comisia Europeană a propus, printre măsurile care pot fi luate pentru consumatorii afectați de scumpirea energiei, amânarea plății facturilor sau scădere temporară a taxelor și impozitelor pe energie.

„Sunt măsuri pe care le putem lua în calcul. Anul trecut am făcut acest lucru cu taxele. Anul trecut am amânat plata taxelor o perioadă pentru companii. Nu aș vedea de ce nu am putea să facem acest lucru anul acesta pentru persoane fizice sau pentru companii, împreună. Sunt măsuri pe care le consider bune, le voi lua în calcul și putem să le folosim. Deja am avansat compensarea, am vorbit de plafonare. De amânarea facturilor – este ceva ce deja am făcut anul trecut, deci nu aș vedea o diferență față de situația excepțională de anul trecut”, a declarat Cîțu.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *