Haosul creat de anularea zborurilor și creșterea prețurilor îi fac pe britanici să-și petreacă vacanța de vară în țară

londra, marea britanie, uk, brexit Sursa foto: Pixabay
Haosul din transportul aerian și îngrijorările legate de costul vieții au stimulat o creștere a rezervărilor de către britanici pentru vacanțele interne de vară, oferind speranță unui sector care se luptă cu presiunile financiare și cu înrăutățirea perspectivelor economice, scrie Financial Times.
Operatorii economici se temeau că anul 2022 va însemna sfârșitul boom-ului vacanțelor de vară din primii doi ani ai pandemiei, când restricțiile de călătorie și teama de a se molipsi de Covid-19 au descurajat turiștii de la călătoriile internaționale.
Dar cererile de rezervări întârziate pentru vacanțele interne de vară au crescut de la începutul lunii iunie, după ce anulările zborurilor au provocat perturbări majore ale călătoriilor.
Puțin sub 40 la sută dintre britanici au declarat că este mai probabil să aleagă o vacanță în țară în locul unei vacanțe în străinătate decât înainte de pandemie, potrivit unui sondaj realizat la jumătatea lunii iunie și publicat vineri de VisitBritain, consiliul de turism din Marea Britanie.
Dintre cei care au ales o vacanță în străinătate, 65% au declarat pentru VisitBritain că acest lucru s-a datorat faptului că vacanțele în Marea Britanie sunt mai ușor de planificat, 54% au spus că au vrut să evite cozile lungi de la aeroporturi și riscul de anulare a zborurilor, iar 47% au spus că au ales această variantă pentru că vacanțele în Marea Britanie sunt mai accesibile.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *