Ministrul Antreprenoriatului și Turismului: România a atins la sfârșitul lui 2021 un PIB de circa 240 miliarde euro, un record istoric

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului
Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, transmite că Produsul Intern Brut al României a crescut în 2021 cu 17 miliarde euro faţă de 2019 şi a ajuns la aproape 1.190 miliarde lei, un record istoric.
„România atinge la sfârșitul lui 2021 un produs intern brut de circa 1.190 miliarde lei, aproximativ 240 miliarde euro. Este un record istoric. În ciuda celei mai mari crize din ultimele decenii, PIB-ul României a crescut în 2021 cu 17 miliarde euro față de 2019 (un an fast al economiei globale în care am avut PIB de 223 miliarde euro)”, a scris Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, într-un mesaj pe Facebook.
Acesta a mai scris că PIB-ul în 2021 este cu 21 miliarde euro mai mare decât cel de anul trecut (218,9 miliarde euro) când a fost apogeul crizei economice provocate de pandemie.
De asemenea, România încheie 2021 cu o creștere economică de circa 7%. La începutul anului, Guvernul Cîțu estimase prudent o creștere de 4,3%. Creșterea economică va fi, așadar, cu 2,7 puncte procentuale mai mare decât cea estimată la realizarea bugetului pe 2021”, precizează ministrul.

 

Sursa: Facebook/ Constantin-Daniel Cadariu

Comentarii

  1. Va rog sa ne spuneti cat a fost inflatia an pe an?
    Cat a fost contributia acesteia la cresterea “istorica” a PIB-ului?

    Sau daca ne puteti spune cat au pierdut redidentii din economii cu aceasta inflatie galopanta?
    Cresterea PIB e conjuncurala si e o demagogie sa vorbesti despre ce nu stii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.