Premierul Ciolacu: Toate plățile actuale de cash vor fi menținute. Economia noastră nu este încă pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar

bani, lei, finante, bancnote Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul aprobă o ordonanță prin care toate plățile actuale de cash vor fi menținute, pentru că „economia noastră nu este încă pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar”.

„Așa cum am promis, astăzi revizuim ordonanța privind operațiunile de încasări și plăți în numerar. Toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoane fizice, cât și la persoane juridice, cu două excepții: plafonul de casă pentru firme va fi de maximum 50.000 lei, iar avansul de decontare va fi de 1.000 lei. Chiar dacă principiile enunțate erau corecte, în viața reală se produceau situații greu de rezolvat. Am vorbit cu reprezentanții sistemului bancar, cât și cu micii comercianți din piețe, cu marii antreprenori, dar și cu familiile care au microîntreprinderi. Concluzia unanimă este că economia noastră nu este încă pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar, în special în mediul rural, unde bancomatele sunt rare și lumea folosește mai mult numerar. În egală măsură, vreau să eliminăm toate portițele prin care se face evaziune fiscală în România. Fără bani nu putem avea un sistem de pensii, de sănătate puternic, un sistem de învățământ performant și autostrăzi așa cum ne dorim”, a declarat Ciolacu.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Pai mai Marcel, de ce nu te-ai gandit la asta inainte sa dai ordonanta? Pentru ca totul este “hei-rup” si incompetenta e maxima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *