Premierul Nicolae Ciucă: Aprobăm astăzi în Guvern acordul de împrumut din PNRR. Comisia va putea vira României 1,94 miliarde de euro

Redacția dec. 22, 2021 0 comentarii
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în debutul ședinței de Guvern, că Executivul va aproba, prin ordonanță de urgență, acordul dintre Comisia Europeană și România, prin care țara noastră va putea să beneficieze de împrumuturile de peste 14 miliarde de euro disponibile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). După intrarea în vigoare a acordului, Comisia va putea vira către România prefinanțarea de 1,94 miliarde de euro.

„Astăzi vom analiza și aproba în Guvern prin OUG acordul de împrumut între Comisia Europeană și România prin care țara noastră va beneficia de 14,9 miliarde de euro din cei aproximativ 29 de miliarde de euro disponibile prin mecanismul de Redresare și Reziliență, bani pe care îi vom investi în economie. Ordonanța de azi completează cadrul instituțional pentru implementarea PNRR și stabilirea fluxurilor financiare de utilizare și control a fondurilor alocate. După intrarea în vigoare a acordului de împrumut, Comisia Europeană va disponibiliza și prefinanțarea de 13% din acest împrumut, de aproximativ 1,94 miliarde de euro”, a declarat Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *