Studiu Kaspersky: Patru din zece computere care controlează procesele industriale au fost victime ale atacurilor cibernetice în 2020

digitalizare, calculator, cod, programare Sursa foto: Pixabay

Patru din zece (39%) computere care controlează procesele industriale au fost supuse atacurilor cibernetice, în 2020, reiese din cercetările realizate de Kaspersky și citate de Agerpres.

Cercetările recente realizate de Kaspersky au arătat că 39% dintre computerele care controlează procesele industriale au fost supuse atacurilor cibernetice în cursul anului anterior. Compania a lansat o nouă ediţie a platformei sale de vizibilitate şi securitate a reţelelor industriale – Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks. “Noua versiune permite gestionarea vulnerabilităţilor pentru a ajuta clienţii să înveţe despre noile puncte slabe ale echipamentelor lor şi să le corecteze sau să le remedieze la timp. Detaliile exacte şi cuprinzătoare, cum ar fi CVE-ID, ameninţările critice, condiţiile de exploatare, posibilele consecinţe şi îndrumări pentru remediere sunt disponibile în consola de gestionare a produsului, astfel încât nu este nevoie să se inspecteze rapoarte dedicate din mai multe surse care pot să nu includă, neapărat, toate informaţiile generale şi recomandările practice. Datele sunt furnizate de echipa Kaspersky Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team (ICS CERT), un proiect global dedicat identificării ameninţărilor potenţiale şi existente care vizează sistemele de automatizare industrială şi IoT industrial”, precizează reprezentanții companiei.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *