Vin banii pentru Start-Up Nation. Ediția 2018

Contracte Foto: Pixabay
Statul a început plățile pentru Start-Up Nation, un program în care plățile au întârziat doi ani, a anunțat ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Mai precis, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a început decontarea cheltuielilor restante aferente Programului pentru stimularea întreprinderilor mici și mijlocii „START UP NATION”, pentru ediția 2018.
„Subliniez că e vorba de o măsură de ajutor a statului român, care s-a făcut după ureche și astfel s-a ajuns la situația în care plățile sunt întârziate cu mai bine de 2 ani”, a scris Năsui, într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook. Într-o singură săptămână (29.03.2021-02.04.2021), au fost plătite 422 de deconturi, în valoare totală de 82,1 milioane lei, a menționat ministrul. Bugetul alocat anul acesta reparării programului este de 642 milioane de lei.
Reamintim că ministrul Economiei Claudiu Năsui a dat de înțeles, într-un interviu pentru Economedia, că nu va mai exista o ediție viitoare a programului. „Deocamdată vreau să ne concentrăm pe asta și să plătim datoriile din urmă”, a spus ministrul.
Programul Start Up Nation a fost inițiat de către Florin Jianu, fost ministru al Antreprenoriatului, care l-a introdus în programul de guvernare al Cabinetului Grindeanu la începutul anului 2017. Până în acest moment s-au desfășurat două ediții. România Start-up Nation 2017, România Start-up Nation 2018. Obiectivul principal al Programului îl constituie „stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, crearea de noi locuri de muncă, inserția pe piață muncii a persoanelor defavorizate, șomerilor și absolvenților, creșterea investițiilor în tehnologii noi inovative. Programul se aplică pe întreg teritoriul României, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare”. Suma maximă primită în cadrul programului este de 200.000 de lei.

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *