Virgil Popescu: Autoritățile locale pot depune cereri de finanţare pentru racordarea la reţeaua de gaze prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”

Redacția mart. 7, 2022 0 comentarii
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis într-un mesaj pe pagina sa de Facebook că autorităţile locale pot depune, începând de luni şi până pe 26 aprilie, cereri de finanţare pentru racordarea la reţeaua de gaze prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Prin program se pot finanța:
a) înființarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale;
b) extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitățile din cadrul unei unități administrativ – teritoriale;
c) modernizarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.
Ordinul privind aprobarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții ”Anghel Saligny”, pentru categoria de investiții prevăzută la art. 4 alin. (1) lit. e) din OUG a Guvernului nr. 95/2021, pe care l-am semnat alături de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a fost publicat în Monitorul Oficial în această dimineață.

Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă a afirmat că autorităţile ar trebui să sisteze programul de racordare gratuită a consumatorilor români la reţeaua de gaze, întrucât acest lucru duce la majorarea preţurilor pentru toată lumea, prin socializarea costurilor, precum şi la creşterea importurilor, transmite Agerpres.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *