Wizz Air anunță că va relua zborurile către Moscova prin intermediul filialei din Abu Dhabi

Redacția aug. 9, 2022 0 comentarii
wizzair
Wizz Air anunță că va relua zborurile către Moscova prin intermediul companiei sale mixte din Abu Dhabi, atrăgând avertismente din partea publicului care spune că o revenire în Rusia riscă să afecteze reputația companiei aeriene low-cost europene, scrie Financial Times.
Wizz Air Abu Dhabi va relua zborurile spre și dinspre capitala rusă pe 3 octombrie. Aceasta a suspendat serviciile în urma invaziei din Ucraina.
Rusia a fost efectiv izolată de zborurile către și dinspre Marea Britanie și UE, în urma unui șir de interdicții de zbor și sancțiuni după începerea războiului la sfârșitul lunii februarie.
Dar interdicțiile nu se aplică Wizz Air Abu Dhabi, care are sediul în Orientul Mijlociu și este o societate mixtă cu ADQ, un vehicul de investiții de stat din Abu Dhabi, care deține 51% din acțiuni.
Wizz Air, care are sediul în Ungaria și este listată la Bursa de Valori din Londra, a declarat că reluarea zborurilor ar aduce compania sa aeriană din Abu Dhabi în rând cu principalii săi rivali din Orientul Mijlociu, precum Emirates și Etihad, care nu au oprit zborurile către Rusia.
Dar analiștii de la Goodbody au avertizat asupra potențialelor daune asupra reputației companiei. Decizia ar putea complica, de asemenea, recuperarea celor patru avioane Wizz Air care se află încă la sol în Ucraina, după ce au rămas blocate în urma închiderii spațiului aerian în momentul invaziei Rusiei.
Wizz Air a fost unul dintre transportatorii cei mai afectați în Europa de interdicțiile de acces în spațiul aerian din Ucraina după începerea războiului, aproximativ 7% din capacitatea sa programată pentru vara anului 2022 zburând inițial spre și dinspre Ucraina, potrivit agenției de rating Moody’s.
Într-o declarație, Wizz Air a precizat că linia sa aeriană din Abu Dhabi a repornit zborurile „pentru a satisface cererea de călătorie a pasagerilor care doresc să zboare spre și dinspre Rusia din capitala Emiratelor Arabe Unite”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.