Autostrada Buzău-Focșani : loturile 2 și 3 au fost transmise SEAP pentru publicarea licitației de execuție

A7 Buzău Focșani Captură Video CNAIR

Licitație completă pentru execuția Autostrăzii Buzău -Focșani (82 km.) după ce și loturile de mijloc, 2 și 3 au fost transmise către Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru publicarea licitației. Loturile 2 și 3 ale Autostrăzii A 7 Buzău-Focșani au o lungime de 67 de kilometri și un termen de realizare de 26 de luni, spre deosebire de 20 de luni pentru loturile 1 și 2, ,,capetele” Autostrăzii.

Valoarea totală a Autostrăzii Buzău-Focșani conform indicatorilor tehnico-economici este de 7 miliarde de lei, din care loturile 1 și 4 costă cel mult 2,1 miliarde, cea mai mare lucrare de artă fiind un viaduct de 1340 de metri peste râul Buzău, implicit valoarea maximă a loturilor de mijloc ar putea ajunge la 5 miliarde lei- aproape un miliard de euro. Finanțarea pentru întreaga Autostradă A 7 Ploiești -Pașcani (320 km.) este asigurată prin PNRR a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
,,Toată Autostrada Buzău- Focșani (82,44 km) este în fază de licitație!
Astăzi a fost transmis spre SICAP Anunțul de Participare la licitația pentru construcția ultimelor două tronsoane cu o lungime însumată de 66,90 km:
– Tronsonul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,80 km)
– Tronsonul 3 km Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,10 km).
Tronsoanele 2 și 3 vor fi construite în 26 de luni de la data semnării contractului cu finanțare prin PNRR.
Anunțul de participare va fi vizibil în perioada imediat următoare în Jurnalului Oficial al Uniunii Europene.”
Tronsoanele 1 și 4 sunt deja în licitație de la 1 februarie și au ca dată limită pentru depunerea ofertelor 5 aprilie 2022
– Tronsonul 1 Buzău – Vadu Pașii (4,60 km):
– Tronsonul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord (10, 94 km).
Situația celorlalte trei secțiuni ale Autostrăzii A7:
„A7 – Autostrada Moldovei
– Ploiești – Buzău : 63,250 km Se află în faza finală de evaluare a ofertelor depuse pentru construcția acestui tronson. Desemnarea câștigătorilor este estimată pentru sfârșitul lunii.
– Focșani – Bacău : 95,90 km Proiectului Tehnic este aproape de finalizare. Licitația de execuție ar urma să fie lansată în această primăvară, potrivit unor estimări.
– Bacău – Pașcani: 77,28 km Proiectul Tehnic este în curs de revizuire ca urmare a observațiilor emise de către CNAIR.

 

 

Captură Video CNAIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *