Autostrada spre Moldova: „Capetele” secțiunii Buzău – Focșani sunt în licitație pentru execuție / Loturile 1 și 4 de lângă Buzău și Focșani costă 2 miliarde de lei și au termen 20 de luni

A7 Buzău Focșani Captură Video CNAIR

Loturile 1 și 4 ale secțiunii de autostradă dintre Buzău și Focșani (82 km) sunt de vineri în licitație pentru execuția lucrărilor, valoarea celor două contracte fiind de aproximativ 2 miliarde lei, cu termen de execuție de 20 de luni.

Pentru lotul 1, de lângă Buzău, tronsonul Buzău – Vadu Pașii are o lungime de 4,6 km și un cost estimat între 858 și un miliard de lei, în timp ce pentru lotul 4 cu cei 11 kilometri dintre Munteni și Focșani Nord, valoarea estimată este între 954 milioane și 1,1 miliarde lei. Finanțarea lucrărilor este asigurată prin PNRR (n.r în SEAP figurează POIM). Componenta financiară primește un punctaj de 70%, durata de execuție 21%, garanția minimă este de 6 ani, dar cu punctaj suplimentar pentru o garanție de 10 ani.

Lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30 km) și lotul 3 Râmnicu Sărat-Munteni (36 km) sunt în verificare la ANAP și urmează să fie „urcate” în SEAP în următoarele zile dacă documentația este conformă.

Traseul autostrăzii este amplasat pe raza administrativă a localităților: Buzău, Râmnicu Sărat, Vadu Pașii, Cochirleanca, Ziduri, Valea Râmnicului, Râmnicelu din județul Buzău și a localităților: Focșani, Odobești, Sihlea, Gugești, Slobozia Ciorăști, Milcovul, Răstoacă, Vânători, Câmpineanca, din județul Vrancea.

Pentru tronsonul Ploiești – Buzău, prima secțiune a Autostrăzii A7, CNAIR a prelungit termenul pentru desemnarea câștigătorilor până la data de 22 februarie.

În aprilie se estimează lansarea licitației și pentru secțiunea III Focșani – Bacău.

Situația celorlalte trei secțiuni ale Autostrăzii A7:
„A7 – Autostrada Moldovei
– Ploiești – Buzău: 63,250 km Se află în faza finală de evaluare a ofertelor depuse pentru construcția acestui tronson.
– Focșani – Bacău :95,90 km Proiectului Tehnic este aproape de finalizare. Anul acesta va demara licitația pentru execuție.
– Bacău – Pașcani: 77,28 km
Proiectul Tehnic este în curs de revizuire ca urmare a observațiilor emise de către CNAIR.

Captură Video CNAIR

Comentarii

  1. Mereu autoritatile dau comunicate.
    Ne spun cat muncesc si se pare ca nu gandessc!
    Pana sa se ternine balciul ăsta cu sectiunea 2 sau 22 trece termenul innscris in PNRR.
    Si incepe marea văicăreala!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *