Guvernul a aprobat un contingent de 100.000 de lucrători străini nou admiși pe piața forței de muncă în 2024

lucratori, muncitori, straini, vietnamez, santier, constructii Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Guvernul a aprobat un contingent de 100.000 de lucrători străini nou admiși pe piața forței de muncă în anul 2024, a informat azi la finalul ședinței executivului, purtătorul de cuvânt, Mihai Constantin.

“Este o decizie luată în urma consultărilor cu sindicatele și patronatele și are în vedere evaluarea numărului de cereri de eliberare a avizelor de angajare de la începutul anului până în prezent, dar și a numărului locurilor de muncă declarate vacante de angajatori, în special în mediul privat. Este, de altfel, un plafon similar cu cel existent pentru anul în curs, 2023, când au fost eliberate până astăzi 80.375 de avize și există în curs de soluționare încă 9.748 de solicitări pentru 2023. Este un număr similar și cu 2022, este o cifră în jur de 100.000 și pentru anul în curs. La același necesar a fost evaluat și anul viitor. Este totuși o creștere față de 2021, de exemplu, când au existat aproape 50.000 de astfel de solicitări aprobate”, a menționat Constantin.

Vezi și:

Sectoarele în care s-au găsit cel mai greu angajați în 2023: Construcții, curierat, restaurante. Guvernul stabileşte un contingent de 100.000 de lucrători străini nou – admişi pe piaţa forţei de muncă pentru 2024

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii

  1. Vor veni, vor munci, iar după 1 lună îi vedem la livrat mâncare sau colete. Vin pentru a fi manipulanți de mărfuri, apoi după o lună schimbă “macazul”. Pentru ei e mai bine, dar pentru ăla care i-au plătit toate dările către stat, nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *