Salariul minim în construcții majorat la 4000 de lei de la 1 ianuarie 2023. Va reduce evaziunea fiscală și va asigura stabilitatea forței de muncă, iar Statul câștigă mai mult din impozite (Cristian Erbașu, Federația Patronatelor din Construcții)

constructii, santier, infrastructura, autostrazi, muncitori

Majorarea salariului minim în construcții de la 3000 de lei la 4000 de lei începând cu 1 ianuarie 2023 reduce evaziunea fiscală și asigură stabilitatea forței de muncă de pe șantiere, spune Președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții, Cristian Erbașu într-o reacție pentru Economedia după ce Guvernul a anunțat, joi seară această decizie. Este un semnal pozitiv pentru piața construcțiilor afectată major de lipsa forței de muncă

,,Ajută pentru cei mai puțin calificați să rămână și să lucreze până se califică. Apoi, evaziunea fiscală, munca la negru se reduce clar, în construcții știm că lucrează 70 % pe salariul minim. Pentru companiile de construcții acesta este un mod mult mai sigur de a-și menține forța de muncă stabilă, deci toate părțile au de câștigat, lucrătorii, companiile și chiar statul pentru că va încasa mai mult din impozite. Cine pierde ? Evident că cei care lucrează la negru. Patronatele și sindicatele din construcții au solicitat această majorare, iar Guvernul după o analiză bugetară a dat răspuns pozitiv” Cristian Erbașu, Președintele Federației Patronatelor Societăților din Construcții

Firmele care lucrează corect și legal au mărit deja salariile pe șantiere, de aceea decizia Executivului va asigura echitate pe piață, dar asta nu înseamnă că se rezolvă toate problemele. Nu trebuie să mărim doar salariul minim ci cam toate salariile, mai ales că vrem să aducem înapoi muncitorii calificați care au plecat din țară, a mai spus Erbașu.

 

sursa foto: Facebook/ FMI

Comentarii

 1. Nu va reduce evaziunea fiscală și Nu va asigura stabilitatea forței de muncă, iar Statul câștigă Nimic din impozite.
  Exista vreun studiu de impact care sa demonstreze asa ceva?
  Cu asemenea masuri de doi lei un necalificat va incasa un salariu mai mare decat un profesor si multe alte persoane cu studii superioare.
  Ne intoarcem la V.I. Lenin?
  Proletariatul luminos conduce Romania prin alesii sai:Marcel Ciolacu, Nicolaie Ciuca, Florin Cațu, Alde Atila, Gorghiu, Turcan, etc.
  Exceptionale masuri!😯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *