BREAKING Guvernul și partenerii sociali au ajuns la un acord ca salariul minim să crească la 3.000 lei, din care 200 lei scutiți de taxe, de la 1 ianuarie 2023. Salariul minim din construcții crește la 4.000 lei

Carmen Radu nov. 24, 2022 6 comentarii
bani, lei, finante, bancnote

Guvernul și partenerii sociali au ajuns la un acord ca salariul minim brut să crească începând de la 1 ianuarie 2023 la 3.000 de lei, din care 200 lei vor fi scutiți de taxe, iar salariul minim din construcții să crească la 4.000 de lei, a transmis Executivul, într-un comunicat de presă.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria. În cursul discuțiilor au fost analizate propunerile patronatelor și sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.

Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor să crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023, arată Executivul.

„Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

În prezent, începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară este de 2.550 lei lunar. În schimb, salariul minim brut pentru domeniul construcțiilor este de 3.000 lei lunar, din 2019 și până în prezent.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Comentarii

 1. Cum suna…au convenit…
  Japitele de la guvern tot au directive sa ne arda: sufletul, trupul, mintea…pe unde apuca. Si noi nu ne lasam. Dar si cand ne vine randul…sa te tii ! S apropie momentul, nu mai e mult…nițintica rabdare doar !

 2. Legislatia in materie salariala din Romania este nesustenabila,caci se bazeaza pe proiectii,pe estimari ,nu are baze factuale concrete.

 3. daaaaaaa!!! va curge mierea in viata romanilor!!! daca salariul minim atinge “un maxim istoric”…in plus 200 lei neimpozabili?!?!?!?!? nebunie!!!!!!!! as avea o curiozitate acum : AS VREA SA VAD FLUTURASII CU VENITURILE SALARIALE CE VOR FI OBTINUTE IN LUNA DECEMBRIE 2022 DE TOVARASII CIOLACU…GORGHIU….SI BUDAI. dupa…mai vorbim.

 4. Nu va reduce evaziunea fiscală și Nu va asigura stabilitatea forței de muncă, iar Statul câștigă Nimic din impozite.
  Exista vreun studiu de impact care sa demonstreze asa ceva?
  Cu asemenea masuri de doi lei un necalificat va incasa un salariu mai mare decat un profesor si multe alte persoane cu studii superioare.
  Ne intoarcem la V.I. Lenin?
  Proletariatul luminos conduce Romania prin alesii sai:Marcel Ciolacu, Nicolaie Ciuca, Florin Cațu, Alde Atila, Gorghiu, Turcan, etc.
  Exceptionale masuri!😯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *