VIDEO Prima inaugurare din 2024: S-a deschis circulația pe Drumul Expres Oradea – Borș II

Drum Expres Oradea Borș 2

A fost deschisă circulația pe Drumul Expres Oradea – Borș II, legătura municipiului Oradea la Autostrada Transilvania Biharia – Borș II. Deschis joi, la ora 15.00, conform anunțului oficial, DEx 16 este primul drum expres din Ardeal și prima inaugurare din 2024.

Drumul Expres DEx 16 are o lungime de 19 kilometri, din care 13 profil de drum expres, 6 km fiind cu profil de drum național 2X2 benzi. Drumul Expres construit de Strabag (Austria) face parte din rețeaua Via Carpatia, legătura Gdansk – Salonic, între nordul și sudul Europei, a transmis ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Se circulă de astăzi pe DEx16 (Centura Oradea – A3), județul Bihor !
Acest drum în lungime de 19 km asigură practic legătura între Municipiul Oradea și Autostrada Transilvania (Biharia). Contractul în valoare de 546 de milioane de lei (fără TVA) a fost finanțat prin POIM. Drumul Expres Oradea-A3 se va adăuga în următorii ani conexiunii rutiere de mare viteză Via Carpatia, care va face legătura între nordul și sudul Europei. La ora actuală contractul pentru construcția unei noi secțiuni de 121 de km care va tranzita România (drumul expres Arad – Oradea) este în procedură de licitație”, a declarat Sorin Grindeanu.
La rândul său, directorul CNAIR Cristian Pistol a declarat:

„Pe traseul acestui drum au mai fost construite:

 • 3 noduri rutiere (intersecție cu DN 1, intersecție cu DC 71, intersecție cu A3 )
 • 3 poduri (peste canal, râul Crișul Repede, pârâul Crișul Mic)
 • 6 pasaje
 • 2 subtraversări”, a spus el.
La procedura de recepție a participat și secretarul de stat Ionel Scrioșteanu care răspunde de sectorul rutier, acesta afirmând că „drumul se prezintă foarte bine” și a subliniat că este al patrulea proiect Strabag finalizat înainte de termen (cu aproape o lună). În plus, Drumul Expres 16 are și un sistem de iluminat pe toată lungimea, nu doar la poduri și pasaje.

Comentarii

 1. Acesti 19 km sunt in portofoliul lui Bolojan.
  Si ceilalti km din DEx.
  Vor fi!
  Grindă si ălălalt se baga in poza dar nu au niciun merit!☹

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *