Sibiu: Zeci de firme vor să câștige Proiectul tehnic de eficientizare energetică al Sălii Polivalente Transilvania / Sunt alocate fonduri UE de peste 12 milioane de euro, iar lucrările vor fi gata în 2028

Sala Transilvania Sibiu Sursa foto: Facebook/ Consiliul Judetean Sibiu

Președinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunţat marţi, că 76 de firme s-au asociat şi au depus 23 de oferte pentru Proiectul tehnic de eficientizare energetică al Sălii Transilvania, ofertele urmând a fi analizate până la finalul anului. Sala sporturilor din Sibiu va fi eficientizată în cadrul unui proiect din fonduri europene în valoare de peste 12 milioane de euro.

”Interes crescut pentru Proiectul tehnic de eficientizare energetică al Sălii Transilvania: 76 de firme s-au asociat şi au depus 23 de oferte. Termenul de depunere a expirat pe data de 16 octombrie ac, documentaţiile urmând a fi evaluate de către o comisie a Consiliului Judeţean Sibiu. În urma licitaţiei va fi desemnată compania sau asocierea de firme care va realiza Proiectul Tehnic, va obţine Autorizaţia de construire, precum şi toate avizele aferente lucrării, valoarea contractului fiind estimată la 645 mii lei, fără TVA”, a transmis, marţi, președinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, potrivit news.ro.

Potrivit acesteia, până la finalul lunii decembrie, toate cele 23 de oferte vor fi analizate, iar câştigătorul invitat să semneze contractul de proiectare.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

”Pentru eficientizarea energetică a Sălii Transilvania, Consiliul Judeţean Sibiu a semnat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru un contract de finanţate în valoare de 62,19 milioane lei, cu TVA, majoritatea sumei fiind alocată din surse europene nerambursabile, prin Programul Regiunea Centru 2021 – 2027”, a mai transmis Cîmpean.

Contractul a fost semnat în luna iunie şi răspunde obiectivelor asumate de România privind contribuirea la îndeplinirea ţintei Uniunii Europene privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi cele de creştere a ponderii de energie din surse regenerabile din consumul total de energie prin renovarea stocului naţional de clădiri.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 62.504.262,06 lei, din care suma de 60.951.664,70 lei reprezintă valoarea asistenţei financiară nerambursabilă, termenul estimat de finalizare a lucrărilor şi încheierea proiectului fiind luna octombrie a anului 2028.

Potricit datelor transmise de către ADR Centru la data semnării contractului, impactul proiectului va fi măsurat după derularea tuturor lucrărilor, care trebuie să asigure: reducerea de peste 5 ori a consumului anual de energie primară, scăderea de aproximativ 33 de ori a volumului de emisii de gaze cu efect de seră şi diminuarea de aproape 6 ori a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire în cadrul construcţiei, a cărei suprafaţă totală desfăşurată este de 10.660 mp.

Sala Polivalentă Transilvania Sibiu are un număr mediu de 200 utilizatori/zilnic şi un grad de ocupare zilnic de la ora 8,00 până la ora 23,00.

Din punct de vedere structural, Sala are 4 volume construite: Corp principal (regim înălţime P+2E), Corp intrare principală (doar Parter), Corp centrală de ventilaţie şi vestiare (regim înălţime P+2E) şi Corp casă scară.

”Clădirea are o uzură medie, iar degradările identificate atât la nivelul închiderilor cât şi la nivelul elementelor de finisaj au apărut din cauza supunerii la acţiunea apei din precipitaţii, infiltraţii şi degradări ale instalaţiilor. Din punct de vedere energetic, clădirea este relativ costisitor de întreţinut, datorită lipsei măsurilor de reabilitare energetică adecvate. Reabilitarea termică vizează corpul C1 (Sala Polivalentă în sine), fără a se realiza modificări funcţionale şi structurale. Nu se intervine din punct de vedere arhitectural, ci doar pe partea de utilităţi, asupra corpului de clădire C2 (construcţii anexă – centrală termică, staţie hidrofor, post transformare şi SRM gaz)”, au mai transmis autorităţile.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.