Dezvoltatorul imobiliar Speedwell a primit o finanțare de 24,3 milioane de euro de la BRD

triama residence Sursa foto: Speedwell

BRD Groupe Societe Generale a acordat o finanțare de 24,3 milioane de euro pentru dezvoltarea a două clădiri rezidențiale verzi de către dezvoltatorul imobiliar belgian Speedwell din Timișoara.

Împrumuturile au fost structurate de BRD în conformitate cu principiile LMA Green Loans și cu prevederile criteriilor de contribuție substanțială ale taxonomiei UE pentru atenuarea riscurilor legate de schimbările climatice, aplicabile acestui tip de dezvoltări.

Speedwell intenționează să reabiliteze o parte a orașului și să o redea comunității. Clădirile rezidențiale din PALTIM vor oferi o gamă variată de apartamente (de la garsoniere la apartamente cu 2, 3 și 4 camere) situate în clădiri prietenoase cu mediul pe malul râului Bega.

BRD a beneficiat de asistență din partea Colliers International pentru verificarea alinierii la criteriile de taxonomie ale UE. Echipa de Banking & Finance a Wolf Theiss, condusă de Claudia Chiper, partener, și Simona Alecu, consilier extern, au oferit consultanță pentru Speedwell în această tranzacție, sub coordonarea Nataliei Sarpi, CFO.

Sursa foto: Speedwell

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *