Papa Francisc îndeamnă la utilizarea etică a inteligenței artificiale. O poză falsă cu suvernul pontif în geacă albă, creată cu tehnologii AI, a devenit virală pe rețelele de socializare

Papa Francisc Sursa foto: Vatican News

În timp ce laudă beneficiile tehnologiei și ale inteligenței artificiale, Papa Francisc spune că inteligența artificială ridică întrebări serioase și trebuie folosită în mod etic și responsabil pentru a promova demnitatea umană și binele comun, transmite Vatican News.

Declarațiile vin în contextul în care o fotografie cu Papa Francisc purtând o geacă albă a devenit virală, pe platforme precum Reddit și Twitter, în ultimele două zile. Imaginea nu este reală și a fost creată folosind Midjourney, un instrument de inteligență artificială care poate genera imagini false uimitor de realiste. Fotografia a fost apoi distribuită pe Reddit înainte de a se rostogoli pe Twitter în weekend, unde majoritatea oamenilor păreau să creadă că este reală, notează Euronews.ro.

Foto: Copyright  Pop Base/Twitter

Papa Francisc a lăudat beneficiile tehnologiei și ale inteligenței artificiale, atunci când sunt folosite pentru binele comun, dar a avertizat împotriva utilizării IA în mod neetic sau iresponsabil.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

El a făcut acest lucru când s-a adresat luni, la Vatican, în cadrul “Dialogurilor Minerva”, o întâlnire anuală la nivel înalt a oamenilor de știință și experților, organizată de Dicasterul pentru Educație și Cultură al Vaticanului.

Adunarea reunește experți din lumea tehnologiei – oameni de știință, ingineri, lideri de afaceri, avocați și filosofi – și reprezentanți ai Bisericii – oficiali curiali, teologi și eticieni – cu scopul de a studia și de a promova o mai mare conștientizare a impactului social și cultural al tehnologiilor digitale, în special al inteligenței artificiale.

Papa a spus că apreciază foarte mult acest dialog în curs, mai ales că implică discuția privind utilizarea responsabilă a tehnologiei, o discuție, a spus el, “deschisă la valorile religioase”.

“Sunt convins că dialogul dintre credincioși și necredincioși cu privire la chestiuni fundamentale de etică, știință și artă, precum și la căutarea sensului vieții, este o cale spre pace și spre dezvoltarea umană integrală.”

Tehnologia este și a fost, a spus el, “extrem de benefică” pentru familia noastră umană, în special în domeniile medicinei, ingineriei și comunicațiilor.

Recunoscând beneficiile practice ale științei și tehnologiei, a remarcat el, “le vedem, de asemenea, ca pe o dovadă a creativității ființelor umane și a nobilității vocației lor de a participa în mod responsabil la acțiunea creatoare a lui Dumnezeu”.

“Din această perspectivă”, a spus el, “sunt convins că dezvoltarea inteligenței artificiale și a învățării automate are potențialul de a contribui în mod pozitiv la viitorul umanității”.

“În același timp”, a avertizat Papa Francisc, “sunt sigur că acest potențial se va realiza doar dacă va exista un angajament constant și consecvent din partea celor care dezvoltă aceste tehnologii de a acționa în mod etic și responsabil.”

“Este liniștitor să știu că mulți oameni din aceste domenii lucrează pentru a se asigura că tehnologia rămâne centrată pe om, fundamentată etic și orientată spre bine.”

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.