Bariera de 200 de milioane de amabalaje SGR colectate într-o singură lună va fi depăşită în luna mai, spune ministrul Mediului

SGR saci colectare manuală Sursa foto: Facebook/ ReturRO SGR

Bariera de 200 de milioane de amabalaje SGR colectate într-o singură lună va fi depăşită în luna mai, a estimat, marţi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, citat de Agerpres.

Acesta a participat la inaugurarea celui de-al patrulea centru de numărare şi sortare a ambalajelor din cadrul Sistemului de Garanţie – Returnare (SGR), de la Otopeni.

Cifrele arată că 160 de milioane de ambalaje au fost colectate în luna aprilie, adică 160 de milioane de PET-uri. Pe 7 mai, s-au colectat aproape zece milioane de ambalaje, a spus ministurl. %Cu această ocazie, îmi permit să fac şi un pronostic. Sunt convins că, în luna mai, vom depăşi bariera de 200 de milioane de ambalaje colectate într-o lună, la fel cum mă aştept ca sistemul să crească în fiecare zi, dincolo de un mediu mai curat. Bineînţeles că trebuie să vorbim şi despre oportunităţile de natură economică pe care Sistemul Garanţie-Returnare le aduce. Cele 150 de locuri de muncă de aici, în Otopeni, la care se adaugă probabil alte sute de locuri într-o industrie orizontală, care pleacă de la colectare şi se termină la reciclarea acestor ambalaje, discutăm despre investiţii, despre oportunităţi de business, lucru care nu poate decât să întregească acest efort de mediu pe care îl facem în fiecare zi”, a afirmat Fechet.

Oficialul a punctat, totodată, faptul că SGR înseamnă o iniţiativă a Ministerului Mediului “care a schimbat viaţa fiecăruia dintre noi”.

Centrul de numărare şi sortare a ambalajelor SGR, deschis marţi în Otopeni, se alătură celor trei deja deschise, până în prezent, în judeţele Cluj, Timiş şi Braşov.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: