Bulgaria: Hotelierii de la Marea Neagră spun că au avut un sezon estival dezamăgitor din cauza scăderii semnificative a numărului de turiști

Bulgaria vacanta plaja Sursa foto: pixabay.com

Hotelierii de pe coasta bulgară a Mării Negre raportează un sezon estival dezamăgitor din cauza scăderii semnificative a numărului de vizitatori, scrie Novinite.

Potrivit „Trud news”, scăderea prezenței a ajuns până la 40 la sută față de anul precedent. Regiunile de sud și de nord sunt în special afectate, doar Sunny Beach înregistrând o creștere a traficului turistic.

Asociația Bulgară a Hotelurilor și Restaurantelor (BHRA) a subliniat că prezența oricărui turist în acest sezon poate fi atribuită reducerilor substanțiale. Vicepreședintele BHRA, Veselin Nalbantov, l-a criticat pe ministrul interimar al turismului, Evtim Miloșev, pentru că a sugerat că anul acesta ar putea fi un record pentru turismul bulgăresc. Nalbantov a subliniat faptul că mulți hotelieri se confruntă cu costurile ridicate ale energiei electrice, care au crescut cu aproape 400%.

În ciuda asigurărilor ministrului cu privire la viitoarele compensații, BHRA rămâne sceptică cu privire la impactul acestora asupra situației generale. Vicepreședintele BHRA, Veselin Nalbantov, a descris sezonul actual ca fiind „jalnic” și a avertizat că noi reduceri de prețuri în septembrie nu vor fi sustenabile.

Asociația turoperatorilor „Uniunea pentru viitorul turismului” și-a exprimat, de asemenea, frustrarea cu privire la creșterea TVA la 20 % pusă în aplicare la 1 iulie. Creșterea taxei a avut un impact negativ asupra industriei, mai ales că restaurantele și hotelierii beneficiază încă de o rată redusă a TVA de 9 %. Pavlina Ilieva, președinta asociației, a remarcat că această creștere a forțat operatorii să absoarbă costul suplimentar, ceea ce a dus la creșterea prețurilor pentru pachetele de vacanță.

Ilieva a criticat disparitatea ratelor TVA și efectul acesteia asupra competitivității, afirmând că majorarea subminează capacitatea industriei de a atrage clienți. Ea a subliniat, de asemenea, că rezervările directe la hoteluri devin din ce în ce mai frecvente, deoarece călătorii caută să evite taxele suplimentare.

Privind în perspectivă, Ilieva anticipează noi reduceri ale prețurilor din septembrie, estimând o scădere de până la 30 %.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.