OpenAI este în discuții pentru a atrage o nouă rundă de finanțare, care ar putea aduce o evaluare de 100 de miliarde de dolari

chatgpt, inteligenta artificiala, openAI, tehnologie, viitor, chatbot Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

OpenAI se află în negocieri cu investitorii pentru o nouă rundă de finanțare în urma căreia compania condusă de Sam Altman ar putea strânge miliarde de dolari la o evaluare de peste 100 de miliarde de dolari, scrie publicația INC.com.

Potrivit relatărilor din The Wall Street Journal, Thrive Capital, firma de capital de risc condusă de Josh Kushner, va conduce runda de finanțare și va investi aproximativ 1 miliard de dolari în OpenAI, care a strâns 11,3 miliarde de dolari de la înființarea sa în 2015. Se așteaptă ca principalul susținător financiar al companiei, Microsoft, care a investit 10 miliarde de dolari în companie în ianuarie 2023, să facă o investiție subsecventă.

OpenAI a fost liderul incontestabil în spațiul AI de la lansarea ChatGPT în noiembrie 2022, dar pentru a rămâne în fața concurenței, va trebui să continue să instruiască modelele AI de generație următoare. Această sarcină necesită o cantitate extrem de mare de hardware, energie și bani. După cum a raportat Journal, OpenAI a cheltuit mai mult de 100 de milioane de dolari pentru a dezvolta GPT-4, modelul său emblematic actual, iar următorul său model este de așteptat să coste și mai mult.

În februarie, The New York Times a raportat că OpenAI a încheiat o tranzacție separată cu Thrive Capital, care a evaluat compania la aproximativ 80 de miliarde de dolari.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: