Asigurători: 400 de dosare de daună au fost avizate după inundațiile de săptămâna trecută din Moldova și Dobrogea

inundatii-galati-viitura-768x512 sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Ca urmare a inundațiilor de săptămâna trecută din zona Moldovei și a Dobrogei, până în acest moment au fost avizate aproape 400 de dosare de daună în baza polițelor de asigurare pentru bunuri și proprietăți – arată o analiză realizată la nivelul companiilor Membre UNSAR. 64% dintre aceste dosare de daună au fost doar pentru județul Galați.

Peste 82% din toate aceste daune au fost notificate în baza asigurărilor de locuințe, diferența reprezentând pagubele înregistrate de companiile care erau protejate de o poliță de asigurare.

Inundațiile se află și în topul riscurilor de care se tem românii atunci când se gândesc la locuințele lor. Astfel, 21% dintre proprietarii de locuințe consideră că inundațiile le-ar putea afecta casele la un moment dat.

Amintim că inundațiile, vijeliile și furtunile produse anul trecut au generat despăgubiri duble față de 2022. Astfel, au fost achitate peste 31 milioane lei doar pentru acoperirea pagubelor produse de cele 3 riscuri locuințelor asigurate.

“Deși doar mai puțin de 20% dintre locuințe și companii beneficiază de protecția unei asigurări facultative, despăgubirile plătite cresc de la un an la altul”, a precizat Alina Bărbulescu, Specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.