SURSE: Numele propuse de PSD în conducerea BNR – Isărescu, Leonardo Badea, Florin Georgescu și Aura Socol

aura socol Foto: Inquam Photos / George Calin

PSD propune patru nume în Consiliul de Administrație ale BNR, au declarat pentru Economedia surse social-democrate. E vorba de Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator, Leonardo Badea pentru postul de prim-viceguvernator, Florin Georgescu pentru postul de viceguvernator și Aura Socol pentru postul de membru neexecutiv.

Pe lângă PSD vor mai face nominalizări PNL, USR și UDMR, potrivit surselor citate.

Pentru Leonardo Badea și Florin Georgescu ar fi o rocadă: în actualul Consiliul de Administrație, Georgescu este prim-viceguvernator, iar Badea e viceguvernator.

Aura Socol este economist Aura Socol, profesor la ASE București și membru în Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Ea a fost expert independent desemnat de premierul Viorica Dăncilă și membru în Comisia Națională pentru trecerea la moneda euro. Între iulie 2017 și noiembrie 2018 a fost membru al plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Aura Socol este soția lui Cristian Socol, unul dintre autorii programului de guvernare al PSD din epoca Dragnea și considerat unul dintre ideologii partidului în privința politicilor economice.

Procedura legală de numire a șefilor BNR (cei 9 membri ai Consiliului de Administrație) este reglementată de articolul 33 din Legea 312/2004: membrii CA al BNR sunt numiţi de Parlament, la propunerea comisiilor permanente de specialitate ale celor două Camere ale Parlamentului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.