Consiliul Local Focșani a decis să acorde amnistie fiscală pentru cetăţenii, firmele sau ONG-urile care au datorii la bugetul local/ Restanțele pot fi achitate fără dobânzi și penalități până la 25 noiembrie

bani, lei, finante, bancnote Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cetăţenii, firmele sau ONG-urile din municipiul Focşani care au datorii la bugetul de stat şi plătesc aceste restanţe până la 25 noiembrie 2024 vor putea beneficia de amnistie fiscală, a informat administraţia locală, transmite Agerpres.

Joi, în cadrul şedinţei Consiliului Local Focşani, a aprobat proiectul de hotărâre referitor la anularea dobânzilor, penalităţilor şi accesoriilor pentru locuitorii municipiului care au datorii restante la bugetul local la 31 august 2024 şi îşi achită obligaţiile principale.

Facilitățile fiscale au fost stabilite conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 107 din 2024 care oferă posibilitatea consiliilor locale să acorde aceste beneficii persoanelor, firmelor sau ONG-urilor care au datorii la bugetul local, menționează primăria.

“Aceste facilităţi se adresează locuitorilor municipiului Focşani aflaţi în dificultate financiară şi reprezintă totodată măsuri stimulative pentru a recupera sumele datorate bugetului local. Facilităţile fiscale vor fi acordate în baza procedurii stabilite prin hotărâre de către Consiliul Local. Vor putea beneficia de această amnistie fiscală persoanele fizice, persoanele juridice, de drept public sau privat, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică sau persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii liberale. În cazul firmelor aflate în procedură de insolvenţă este nevoie de acordul creditorilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focşani.

Conform hotărârii, pentru a beneficia de această facilitate, persoanele cu datorii trebuie să achite, cel târziu până la 25 noiembrie 2024, obligaţiile bugetare principale restante la data de 31 august 2024, precum şi obligaţiile bugetare principale şi accesorii administrate de organul fiscal local cu termene de plată cuprinse între data de 1 septembrie 2024 şi data depunerii cererii de anulare a accesoriilor inclusiv.

Persoanele care doresc să beneficieze de această facilitate trebuie să se prezinte la Serviciul de Taxe şi Impozite Locale şi să solicite eliberarea unei note de plată cu obligaţiile bugetare ce trebuie achitate pentru a beneficia de facilitatea fiscală.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.