Ploieștenii de la Inspet au câștigat contractul de realizare a gazoductului de importanță națională Ghercești  – Jitaru

Productie teava Gazoductul Tuzla Podișor Toscelik Spiral Pipe Sursa foto: Transgaz

Asocierea Inspet – Edhe Round Design a câștigat contractul Transgaz de realizare a conductei Ghercești – Jitaru, cu o ofertă de 105 milioane lei. Conducta este declarată „proiect de importanță națională” și este parte a unui proiect mai larg ce are ca scop primordial majorarea capacității de depozitare, injecție și extracție a depozitului subteran de înmagazinare de gaze Ghercești al filialei Depogaz a Romgaz.

Depozitul are în prezent o capacitate totală de înmagazinare de 250 milioane metri cubi/ciclu, cu capacitate de injecție, respectiv extracție, de câte 2 milioane mc/zi.

Construirea conductei, coroborată cu lucrări ale Depogaz la fața locului, are ca țintă majorarea capacității de înmagazinare a depozitului Ghercești la 600 milioane mc/ciclu și a celor de injecție și extracție la câte 5 milioane mc/zi.

Valoarea totală a investiției Transgaz, achiziție material și montaj, este estimată la peste 230 milioane lei plus TVA. Ofertele pot fi trimise până pe 20 aprilie. Viitoarea conductă Ghercești – Jitaru, declarată proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale de către Guvern, va avea o lungime de circa 90 de kilometri și va putea transporta un debit de aproape 2 miliarde mc de gaze pe an.

Inspet este o firmă ploieșteană cu o istorie de 70 de ani specializată în lucrări de infrastructură pentru industria de petrol și gaze. Se laudă cu peste 4.000 de kilometri de țeavă montată.

Edhe Design este proiectantul din asocierea menționată.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.