Gust de Transilvania, până în America. O brutărie mobilă fondată de un român servește localnicilor din Queens delicioase preparate est-europene / Vizitat de Edsta, influencerul român care a lucrat cu Lady Gaga

Radu Sîrbu Twister Cake

O brutărie mobilă fondată de un român servește locuitorilor din Queens, SUA, un gust delicios de Transilvania. Radu Sîrbu, un localnic din Middle Village, deține Twister Cake Bakery, o brutărie mobilă specializată în prăjituri twister (kurtoș/cozonac secuiesc), o mâncare populară de stradă care se găsește în Ungaria și România, scrie Queens.

Sîrbu a spus că twister cake amintește de un covrig cu un exterior de zahăr caramelizat și este copt în stil rotisor. „Este un aluat dulce care este ca un covrig. Facem dungi lungi de aluat, iar apoi rostogolesc aluatul în jurul unor cilindri de lemn făcuți la comandă. Și apoi se coc cu un strop de zahăr, iar apoi le coc la foc”. a declarat Sîrbu. Sîrbu a spus că dulceața este adesea numită de localnicii români „prăjitură de tip coș”, datorită formei sale atunci când este scoasă din cilindrii de lemn.

Sîrbu, care provine din regiunea Transilvania din România, spune că faimoasa mâncare de stradă este savurată de peste 400 de ani. Sirbu a învățat să coacă de la bunica sa și a transformat hobby-ul său de-o viață într-o afacere în 2010.

„Am început cu evenimente precum festivaluri stradale în New Jersey, Connecticut și Manhattan. Majoritatea acestor evenimente erau pentru comunitățile românești și maghiare”, a spus el. Sîrbu a declarat că postează actualizări online, astfel încât clienții fideli să știe locațiile următoarelor evenimente.

De la pandemie, Twister Cake Bakery a oferit peste 20 de produse diferite vândute la nivel național pe site-ul său. „Am început să vindem asta online în toate Statele Unite. Preluăm comenzile în timpul săptămânii, iar apoi le expediem săptămâna următoare.” Sîrbu a declarat că localnicii din New York își pot primi comenzile direct acasă. Ofertele online includ o varietate de oferte dulci și sărate, inclusiv găluște cu prune și batoane de pâine sărate.

„[Batoanele savuroase] merg foarte bine cu berea și vinul. O mulțime de oameni le au pe masă înainte de prânz sau cină. Este ca atunci când mergi la un restaurant aici, ai pâine și unt pe masă”, a spus Sîrbu. O ofertă populară de toamnă, găluștele cu prune sunt făcute din prune italiene condimentate cu zahăr și mirodenii și umplute cu aluat din făină de cartofi.

„După ce le fierbem, le tăvălim prin pesmet cu scorțișoară și zahăr. De Crăciun și de Paște, facem o turtă dulce, care este foarte specifică pentru România și se numește Cozonac”, a spus Sîrbu. Cozonacul este un aluat dulce din drojdie, adesea amestecat cu stafide, copt ca o pâine sau rulat cu umpluturi precum semințe de mac sau nuci.

Sîrbu a declarat că intenționează să deschidă un magazin în următoarele șase luni până la un an pentru a-și servi mai bine clientela. Magazinul ar urma să fie deschis în Ridgewood sau Middle Village, unde trăiește o importantă comunitate est-europeană.

Nu are concurență

Radu Sîrbu a povestit, anul trecut, pentru Alba24, despre viața lui în SUA.

VIDEO: Radu Sîrbu, cugireanul de la New York. Cum a ajuns un român să fie cel mai bun producător de kürtös kalács din SUA

„Am început ca o pasiune pe care o am de la bunica mea, în 2010 și mi-am comandat un cuptor făcut la comandă în SUA… Am început cu festivaluri românești și ungurești, de două trei ori pe an și până la urmă s-au adunat mai multe evenimente și din 2015 fac asta în mod regulat” spune Radu Sîrbu.

Deși mulți au încercat să îl copieze, n-au reușit, astfel încât Radu a reușit să rămână fără concurență.

„Pot să spun că nu am concurență. Nu este nimeni în New York care să facă kürtös kalács, eu sunt singurul” a adăugat Radu.

Vizitat de Edsta, influencerul român care a lucrat cu Lady Gaga

Recent, Radu Sîrbu a fost vizitat la standul său din Queens Market de Edsta, un influencer foarte cunoscut în SUA, inițiatorul mărcii ”Make America more Romanian”, scria Alba24.

Eduard Florin Ilie, sau Edsta, este născut în România, locuiește în Los Angeles și New York și a devenit foarte popular pe Youtube și Instagram. Este și actor, și regizor.

Printre altele, tânărul a lucrat cu Lady Gaga pentru spectacolul ei din Las Vegas și a făcut parte din două campanii Versace cu Donatella Versace și Anne Hathaway.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.