Sistemul de „autoconducere completă” (Full Self-Driving) al Tesla face obiectul unei anchete în SUA după un accident mortal/ În unul dintre cele patru accidente, o mașină Tesla a lovit mortal un pieton

Tesla Autopilot Sursa foto: captură video

Autoritatea americană de reglementare a siguranței auto (NHTSA) a anunțat vineri că a deschis o investigație privind software-ul Full Self-Driving (FSD) al Tesla, după știrile privind patru coliziuni, inclusiv un accident mortal, în care a fost implicată tehnologia sa de asistență a șoferului în condiții de vizibilitate redusă, transmite Reuters.

Ancheta preliminară vizează  2,4 milioane de vehicule Tesla, a declarat NHTSA, reprezentând o mare parte din vehiculele producătorului de automobile electrice de pe drumurile din SUA.

Se va evalua capacitatea FSD de a detecta și de a răspunde în mod adecvat condițiilor de vizibilitate redusă, printre alte probleme, a declarat Biroul de Investigare a Defectelor al autorității de reglementare.

Compania nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Cea mai recentă evaluare ar putea fi un obstacol pentru eforturile directorului general Elon Musk de a reorienta atenția Tesla către tehnologia de autoconducere și robotaxi, pe fondul concurenței și a cererii slabe în sectorul său auto.

Săptămâna trecută, Musk a prezentat conceptul de robotaxi Tesla „Cybercab” cu două locuri și două uși, fără volan și pedale, care ar utiliza camere și inteligență artificială pentru a ajuta la navigarea pe drumuri.

În stadiul său actual, abordarea Tesla privind tehnologia de asistare a șoferului necesită atenția constantă a șoferului, dar menține costurile la un nivel scăzut. Cu toate acestea, aceasta s-a confruntat cu un control juridic, cel puțin două accidente mortale implicând tehnologia.

În decembrie, compania a rechemat mai mult de 2 milioane de vehicule din SUA pentru a instala noi măsuri de protecție în sistemul său avansat de asistență a șoferului Autopilot, după ce o autoritate federală de reglementare a siguranței a invocat probleme de siguranță.

NHTSA a declarat în aprilie că investighează dacă această rechemare și noile măsuri de protecție au fost adecvate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.