Grecia: Mai mult de un sfert dintre benzinării au pompe măsluite, arată un studiu al Universității Tehnice Naționale din Atena/ În majoritatea cazurilor, livrează cu 10% mai puțin carburant

benzina carburant alimentare pompa sursa foto: Pixabay

Un studiu a Universității Tehnice Naționale din Atena privind livrările problematice la stațiile de alimentare cu carburant din Attica, una dintre regiunile din Grecia, a relevat rezultate extrem de îngrijorătoare în acest sector, din cauza benzinăriilor cu pompe măsluite care livrează cantități mai mici decât cele pentru care plătesc consumatorii, scrie Kathimerini.

Mai mult de 50 % din vânzările de carburanți din Grecia au loc în Attica și, potrivit studiului, 27 % dintre stațiile de carburanți livrează clienților cantități deficitare, cu o rată care ajunge până la 24 %, iar pentru majoritatea eșantionului la 10 %.

În ultimii ani, înșelăciunile au crescut, atât în ceea ce privește numărul de benzinării, cât și în ceea ce privește livrările deficitare. Procentul benzinăriilor cu probleme a crescut de la 4% în 2011 la 15% în 2016, 19% în 2019, 20% în 2021 și un șocant 27% în 2023, înregistrând o creștere de 35% în ultimii doi ani.

Analize Economedia

retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2
Victor Moraru si Marian Neacsu
oameni bagaje
multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
bani, lei, finante, bancnote
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati, impozit, taxe
Vladimir Putin, Xi Jinping, presedinte, rusia, china, moscova, kremlin, beijing, presedinte, china, rusia
bani, finante, lei, financiar, deficit
Gameloft Romania Cluj Napoca
onrc, registrul comertului
onrc, registrul comertului
Jerome Powell, FED
sticle vin
turism calatorii bani
Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude
bani, lei, finante, bancnote, bani numarati
Borhanci_Bazin-de-inot_01
Luca
onrc, registrul comertului
Pod Argeș Grădiștea București Giurgiu
bani, finante, lei, financiar, deficit
aeroport iasi plecari

În consecință, procentul livrărilor neconforme a crescut de la 2-7% în 2011 la 10% în 2016, 17% în 2019, 20% în 2021 și 24% anul trecut, înregistrând o creștere de 30% în ultimii trei ani.

Cercetarea estimează, de asemenea, cantitățile de combustibil pe care le-au pierdut consumatorii. Astfel, scrie publicația citată, chiar dacă presupunem că benzinăriile din restul Greciei sunt complet legale și că doar 300 (corespunzând la 27% din toate benzinăriile din Attica și Salonic) încalcă legea, cu vânzări anuale medii de 2.500 de tone pe benzinărie care încalcă legea, consumatorii pierd 120 de milioane de euro anual. Pentru fiecare 50 de stații de benzină neconforme suplimentare, consumatorii pierd 20 de milioane de euro, iar pentru fiecare modificare a vânzărilor de 500 de tone metrice din stațiile de benzină neconforme, consumatorii pierd încă 24 de milioane de euro.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.