Samsung pregătește evenimentul anual Galaxy Unpacked și anunță intrarea în era telefoanelor pliabile

Galaxy Z Fold3

Samsung pregătește lansarea evenimentului anual Galaxy Unpacked din 10 august, unde va fi dezvăluită noua generație de telefoane pliabile, Galaxy Flip și Galaxy Fold. Producătorul coreean, lider global în vânzările de telefoane, anunță astfel că vom intra în era telefoanelor pliabile.

TM Roh, președintele și directorul diviziei de MX Business de la Samsung spune că „a venit momentul ca smartphone-urile pliabile să devină mainstream”. TM Roh are probabil dreptate, dar având în vedere prețul foarte ridicat al flagshipurilor și mai ales al telefoanelor pliabile mari este greu de crezut că vor fi adoptate în masă în următorul an.

Anul trecut au fost livrate la nivel global aproape 10 milioane de telefoane mobile pliabile, conform datelor Samsung. Astfel, piața de pliabile a crescut cu 300% față de 2020 și rămâne pe un trend de creștere accelerată. Numai că anul trecut s-au livrat la nivel global circa 1,35 miliarde terminale, conform datelor IDC, ceea ce face insignifiantă cota de piață a pliabilelor.

Rămâne adevărat însă că telefoanele pliabile sunt viitorul, dat fiind faptul că reprezintă cea mai importantă inovație din domeniu din ultimii ani. Samsung a lansat primul pliabil în 2019 și de atunci am văzut mai multe prototipuri de la diferiți producători sau lansări de terminale. Producători precum Huawei sau Oppo.

„Cel mai important lucru pentru noi este că seria de Foldables Samsung Galaxy a schimbat modul în care folosim dispozitivele mobile și ne-a permis să oferim utilizatorilor un stil de viață mai bun”, spune TM Roh.

Raportul IDC pentru anul trecut mai arată că prețul mediu de achiziție al unui telefon a scăzut de la 812 dolari în 2019 la 643 de dolari în 2021, la nivel global. Ori prețul unui Galaxy Flip este pete 1.000 de euro, iar pentru un Galaxy Fold de circa 2.000 de euro. Inovația costă, iar vânzările anterioare adoptării în masă a unui produs se fac întotdeauna la prețuri ridicate.

„Pe măsură ce lumea se deschide către noi experiențe, dăm o nouă formă evenimentului Unpacked prin lentila filozofiei noastre Galaxy – aceea de a fi deschiși și în linie cu creativitatea cu care vine noua serie de telefoane pliabile. Ambiția noastră nu este doar aceea de a inova prin noi tehnologii, ci și în ceea ce privește abordarea noastră de marketing. Pentru a realiza acest lucru, ne asigurăm că experiența Galaxy este accesibilă tuturor”, spune Stephanie Choi, vicepreședinte executiv și șef al diviziei Mobile eXperience Business la Samsung Electronics.

Poate că Samsung va reduce din prețuri odată cu noua generație de Foldables, care va fi lansată săptămâna viitoare. Dar este greu de crezut că vor putea reduce semnificativ prețul, mai ales că, la fel ca majoritatea producătorilor, se concentrează pe inovație, pe tehnologii noi, nu pe reducerea prețului de vânzare al produselor.

Ce mai vedem săptămâna viitoare

„Săptămâna viitoare, Samsung va dezvălui cea mai recentă gamă de produse inovatoare concepute pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a utilizatorilor, inclusiv noutățile în zona de fitness și wellness. Între timp, ne dorim să  reflectăm asupra filozofiei noastre, realizărilor și progreselor pe care le-am făcut, pe măsură ce ne apropiem de următorul pas pe care îl facem în aria de sănătate”, spune TaeJong Jay Yang, vicepreședinte și sef al echipei dedicate pentru zona de sănătate, cercetare și dezvoltare din cadrul diviziei Mobile eXperience Business, Samsung Electronics.

Mai exact, senzorul BioActive, care oferă date exacte despre starea de sănătate, va fi integrat în Galaxy Watch 4. BioActive combină, de fapt, trei senzori: Senzorul Optic de Ritm Cardiac (OHR), Senzorul Electric pentru Ritmul Cardiac (EKG) și Analiza impedanței bioelectrice (BIA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *